Neziniet, kā remdēt slāpes karstajā vasaras dienā? Es jums pateikšu priekšā: pagatavojiet pašu gardāko un stiprāko mājas kvasu

Ļoti liela nozīme ir tam, kādu maizi jūs izmantosiet kvasa pagatavošanai. Vislabāk būtu ņemt tieši Borodinas maizi, taču ja jums neizdodas to sameklēt, derēs jebkāda cita rupjmaize. Maizi sagriež nelielos, apmēram 3-4 cm lielos kubiņos.

Tos apgrauzdē cepeškrāsnī, iegūstot sausiņus. Taču nekādā gadījumā nedrīkst tos piededzināt. Jo labāk apgrauzdē, jo skaistāku dzintara nokrāsu iegūs gatavais dzēriens.

Burkā liek grauzdētu maizi. Pievieno ūdeni, praktiski piepildot burku līdz malām. Atstāj nedaudz pastāvēt, lai ūdens atdziestu līdz 40oC.

Pēc kāda laika, kad ūdens jau atdzisis un jau labi redzama skaista kvasa nokrāsa, pievieno ūdenī noskalotas rozīnes.

Pārsedz ar marli un atstāj. To var nolikt virtuvē, kādā tumšākā un vēsākā vietā. Kvasu nevajag maisīt! Kvass sāks rūgt apmēram pēc vienas diennakts. Bet pats rūgšanas process aizņems maksimāli 2-3 dienas.

Trīs dienas pagāja Pienācis laiks izfiltrēt mūsu mājas kvasu. Sagatavo sietu un divus traukus. Sietā liek visus kvasa biezumus – maizes gabaliņus, savukārt citā traukā lej izfiltrētu atlikušo kvasu.

Taču daļukvasa (apmēram 3 ēd.k.) atstāj burkā Šajā burkā pievieno arī pusi no maizes, kas palikusi sietā. Tas būs nākamai kvasa porcijas pagatavošanai. Ja jūs pagaidām nevēlaties gatavot jaunu porciju, tad šo maisījumu lieciet cieši noslēgtajā traukā un uzglabājiet to ledusskapī.

Savukārt ja kvass nepieciešams tagad, tad turpina. Turpat burkā pievieno 2-3 ēd.k. cukura, rozīnes un nedaudz grauzdētās maizes. Ielej ūdeni un ļauj nostāvēties. Šis kvass būs gatavs 1,5-2 dienu laikā. Uzreiz gribu pateikt, ka šis kvass būs arī krietni garšīgāks.

Lasi vēl: Mājdzīvnieka zaudējums ietekmē mūs daudz vairāk, nekā mēs domājam

Var teikt, ka izfiltrētais kvass ir gatavs lietošanai. Taču tam ir viegli skābena garša, un pēc vēlmes jūs varat pievienot 1-2 ēd.k. cukura.

Dzērienu salej plastikāta vai stikla pudelēs, kuras hermētiski aizvāko. Izteiktākai un piesātinātākai garšai katrā pudelē ievieto 5-6 rozīnes. Tieši rozīnes piešķirs kvasam stipru un gāzētu piegaršu. Lai kvasu atdzesētu un pārtrauktu rūgšanas procesus, to ievieto ledusskapī.

Bet kad vajag, galdā pasniedz vasarīgu un atspirdzinošu dzērienu. Kvass tonizē un piešķir enerģiju visai dienai, un tas viss pateicoties tam, ka tas tika pagatavots mājas apstākļos.

Avots:

vzdyhaj

COMMENTS

Pievienot komentāru