Neziniet, kā remdēt slāpes karstajā vasaras dienā? Es jums pateikšu priekšā: pagatavojiet pašu gardāko un stiprāko mājas kvasu

Neziniet, kā remdēt slāpes karstajā vasaras dienā? Es jums varu ieteikt pagatavot gardāku mājas kvasu. Piekrītiet, ka nav nekā labāka, kā karstajā laikā izdzert glāzi īsta, mājās gatavotā kvasa.

Kvass garšo visiem: gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tieši tāpēc ne īpaši gribas dzert veikalā pirkto kvasu, un nav nemaz tas jādara! Jo mājas kvass ir daudz garšīgāks, lētāks un arī veselīgāks. Kā arī recepte nav nemaz tik sarežģīta, kā varētu šķist pirmajā mirklī.

Pastāv milzīga kvasa veidu dažādība, izņemot maizes kvasu, ir arī augļu, ogu, medus, rauga un pat alkoholiskais. Turklāt pastāv milzum daudz ēdienu recepšu, kuras prasa šī dzēriena pievienošanu: aukstās zupas, zama, čorba, un arī biešu lapu zupa.

Starp citu, kvasa pagatavošanas noslēpumus man atklāja man vecmāmiņa. Pēc viņas receptes mēs arī pagatavosim pašu gardāko un stiprāko mājas kvasu.

Sastāvdaļas:

  • ūdens – 3 litri;
  • Borodinas tumšā maize (der jebkura rupjmaize) – 400 g;
  • cukurs – 120 g pirmajai reizei un vēl 2-3 ēdamkarotes nākamajās gatavošanās reizēs;
  • rozīnes – 1 ēd.k.

Pagatavošana

Sagatavojiet lielu burku kvasa pagatavošanai. Gatavojot kvasu pirmo reizi, to dara bez ierauga, tieši tāpēc arī cukuru pievieno krietni vairāk, nekā vajadzēs nākamajās reizēs.

Burkā ieber vienu glāzi cukura un pievieno puslitru ūdens. Pirms tam ūdeni novāra un atdzesē tā, lai tas būtu apmēram 80oC silts. Cukuru maisa, līdz tas pilnībā izkūst.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru