Nomirt nav bailīgi: Ārsts pastāstīja, kas notiek ar cilvēku miršanas brīdī. Tas daudz ko izskaidro

No nāves nepavisam nav ko baidīties – tā apgalvo Ņujorkas Medicīnas skolas intensīvās terapijas un reanimācijas pētījumu nodaļas vadītājs Sems Parnija. Balstoties uz daudzu cilvēku stāstiem, kuri piedzīvojuši klīnisko nāvi, viņš nosauca šo procesu par “mierīgu un patīkamu”.

Bioloģiskā nāve iestājas, kad smadzeņu šūnas mirst skābekļa piegādes pārtraukšanas rezultātā. Bet līdz tam norisinās tik komfortabls process, ka daži no klīnisko nāvi pārdzīvojušajiem cilvēkiem ir atzinuši, ka vēlētos to atkārtot.

“Daudzos gadījumos tas esot bijis patīkami un mirstošajiem radījis tādu labsajūtu, ka viņi nevēlējās atgriezties [dzīvē] ,” sacīja Parnija.

Tajā pašā laikā cilvēki, kas saskārušies ar klīnisko nāvi, savas sajūtas raksturo dažādi: kāds sevi redz no malas un vēro, kā ārsti cīnās par viņa dzīvību, citi redz mirušos radiniekus vai “filmu” par savu dzīvi. Bet visi nodēvē šo stāvokli kā patīkamu.

Lasi vēl: Līdz 27.janvārim izpildi šo vienkāršo un maģisko triku, lai ātri vien piepildītu savu maciņu ar īstu un taustāmu naudu

“Cilvēki stāsta, ka sajutuši spilgtu, siltu, viesmīlīgu gaismu, kas pievelk pie sevis,” – teica pētnieks.

Viņš gan uzsvēra, ka šīs parādības nekādā gadījumā neliecina par pēcnāves dzīves pastāvēšanu; tās var pilnībā zinātniski izskaidrot: ekstremālos apstākļos smadzenes aktivizējas, lai izdzīvotu.

Avots: news-fancy

COMMENTS

Pievienot komentāru