Noskaidroti Latvijas labākie elektriķi

Šā gada 19. aprīlī Schneider Electric Elektriķu čempionāta superfinālā Latvijas nacionālajā bibliotēkā Rīgā tika noskaidroti visas Latvijas labākie elektriķi. Par 5. jubilejas gada uzvarētājiem kļuva Maksims Ivancovs un Jānis Straujups – pasniedzēji no Rīgas Tehniskās koledžas.

Otro vietu ieguva Arnis Šmits, Ruslans Karapkins no Jelgavas uzņēmuma “Fortum”, bet bronza tika Agrim Reizniekam un Dairim Mamedovam no Cēsīm.

Schneider Electric Latvijas elektriķu čempionāts šogad norisinājās jau piekto gadu un šī gada jubilejas čempionāta fināls bija īpašs ar to, ka tajā piedalījās visu iepriekšējo gadu uzvarētāji un žūrijas atlasītas komandas, kuras ir piedalījušās finālos vairākas reizes.

Šogad notikušo superfinālu vēl īpašāku padarīja tas, ka tajā tika pārstāvētas komandas no visiem Latvijas novadiem – Rīgas, Cēsīm, Daugavpils, Liepājas, Siguldas, Jelgavas. Līdz šim Latvijas elektriķu čempionātā bija piedalījušās 88 komandas, ieskaitot visas atlases kārtas, jeb aptuveni 160 elektriķi no 11 dažādām pilsētām.

Igors Golubevs, Schneider Electric tirdzniecības direktors: ”Man prieks, ka šis konkurss notiek jau piecu gadu, kas ir arī jubilejas gads. Ar katru gadu čempionāts ir audzis – no rīkošanas Schneider Electric birojā, līdz superfinālam Gaismas pilī, kuras būvniecībā arī ir izmantota virkne Schneider Electric modernāko risinājumu, lai nodrošinātu augstāko komforta līmeni, tai pat laikā saglabājot energoefektivitāti.“

“Atskatoties uz šiem pieciem gadiem, varu teikt, ka ne tikai tehniskie risinājumi nozarē ir ievērojami progresējuši, bet arī elektriķu tehniskās zināšanas, lai spētu klientiem nodrošināt labākos pakalpojumus. Katru gadu Latvijas Schneider Electric Elektriķu čempionātos mēs elektriķus iepazīstinām ar jaunākajiem risinājumiem nozarē. Tas ir ļoti liels ieguvums gan mums kā ražotājiem, gan elektriķiem kā profesionāļiem, kam turpmāk būs iespēja izmantot šos risinājumus ikdienā.

Gatis Arājums, konkursa idejas autors un Schneider Electric produktu attīstības vadītājs Baltijas valstīs:

“Milzīgs ieguvums, rīkojot šādus konkursus, ir iespēja redzēt elektriķu kvalitātes un darba kultūras progresu gadu griezumā. Ir prieks redzēt, ka elektriķi no Schneider Electric Elektriķu čempionātiem paņem labāko ne tikai praktiskajā, bet arī jauno tehnoloģiju jomā, kas nākotnē palīdzēs tās ieviest dzīvē, lai veidotu Latviju par energoefektīvāku zemi, kas gudri izmanto resursus, pateicoties lieliskiem tehniskajiem risinājumiem un profesionāliem elektriķiem!”

Šogad Latvijas Schneider Electric Elektriķu čempionāta fināla žūrijā bija Enerģētikas nozares ekspertu padomes priekšsēdētājs Māris Valdis Kalniņš, Izglītības un zinātnes ministrijas eksperts enerģētikā Osvalds Makreckis, elektronozares eksperts, mācību centra ”BUTS” pasniedzējs Ainārs Knipšis, “Latvenergo” projektu tehniskais vadītājs un energoefektivitātes eksperts Andris Spīdāns, kā arī Starptautiskā profesiju konkursu EuroSkills un Worldskills uzdevumu izstrādes un vērtēšanas komisijas eksperts, mācību centra “BUTS” sertificēts KNX pasniedzējs Andris Krūmiņš.

Latvijas mērogā šis ir unikāls konkurss, kur valsts labākie elektriķi sacenšas efektīvu, inovatīvu, radošu un tehniski izcilu risinājumu izstrādē. Šobrīd Latvijā ir aptuveni 3000 elektriķu. Latvijā elektriķa profesiju iespējams apgūt astoņās mācību iestādēs.

Schneider Electric Elektriķu čempionāta 2018 fināla uzvarētāji:

1. vieta – Maksims Ivancovs, Jānis Straujups, Rīga (PIKC Rīgas Tehniskā koledžas pasniedzēji)

2. vieta – Arnis Šmits, Ruslans Karapkins, Jelgava (Fortum)

3. vieta – Agris Reiznieks, Dairis Mamedovs, Cēsis (AR DM)

Fotogrāfijas no fināla pieejams šeit: https://failiem.lv/u/mak9r263

Par Schneider Electric :

Schneider Electric ir pasaules mēroga eksperts, kas veicina digitālās pārmaiņas un enerģijas pārvaldību mājokļos, ēkās, datu centros, infrastruktūrā un rūpniecībā. Darbojoties vairāk nekā 100 valstīs, Schneider ir līderis enerģijas pārvaldības jomā – vidējā sprieguma, zemsprieguma un enerģētiskās drošības, un automatizācijas sistēmu jomā. Uzņēmums nodrošina integrētus efektivitātes risinājumus, kas ietver enerģiju, automatizāciju un programmatūru.

www.schneider-electric.com/lv

facebook.com/schneiderelectriclatvija

Pievienot komentāru