Ogu kvass: lieliski atsvaidzina un ne tikai karstumā

Kvasu var pagatavot no dažādām ogām, bet īpaši labi sanāk no avenēm.

Kvass izrādījās ar raksturīgu rauga garšu, bet ar ļoti izteiktu aveņu aromātu. Es paņēmu lielveikalā iegādātas saldētās ogas.

Cukura daudzumu izvēlies pēc savas gaumes.

Uz 4 litriem dzēriena vajadzēs:

  • 500-600 g ogas
  • 15 g raugs
  • 4 l ūdens
  • Cukurs – jāpievieno nedaudz vairāk nekā iecerēts, jo daļu no salduma “atņem” raugs

Pagatavošana:

No ogām pagatavojiet parasto saldo augļu morsu vai kompotu. Un atdzesējiet līdz 35 grādiem vai zemāk.

Tālāk ielej traukā un pievieno raugu. Ar iepakojumu ir atsevišķs stāsts. Es paņēmu 6,5 litru plastmasas pudeli ar cieši aizskrūvējamu vāciņu. Tajā pašā laikā dzēriens bija speciāli sagatavots mazāk par diviem litriem, pretējā gadījumā pāris stundu laikā vāciņš būtu norauts.

Es aizvēru pudeli ap plkst. 21:00 un ievietoju to vannā, lai korķa pārrāvuma gadījumā man nebija jātīra viss dzīvoklis. Jo īpaši tāpēc, ka tur ir silts.

Apmēram 8 no rīta pudele kļuva par bumbu. Rūpīgi izlaižiet gāzi – tas ir grūti, bet iespējams. Kad daļa gaisa iznāca, es joprojām nespēju noturēt vāku, un tas aizlidoja. Bet šķidrums neiztecēja. Kad gāzes pārpalikums bija izvadīts, es cieši aizvēru pudeli un atstāja to līdz plkst.12. dienā.

Lasi vēl: Vienkāršas receptes, lai pagatavotu mājas sieru no kefīra, ne tikai svētkos!

Pat pēc gāzes izlaišanas pudeles forma neatgriezās. Pastāv risks, ka korķis izlēks, ja spiediens netiek atbrīvots laikā.

Tad  dzērienu es izfiltrēju no aveņu paliekām un ievietoju ledusskapī. Tas ir ļoti garšīgs. It īpaši, ja jums patīk salds un auksts kvass. Īpaši garšīgs – ar ledu.

Avots:

womensite

COMMENTS

Pievienot komentāru