Palutini savas dārza zemenes ar šo un viņas tev pateiksies ar milzīgu ogu ražu

Tas bija sen, kad mēs tikko bijām pārvākušies no skaļas pilsētas dzīvot uz nelielu ciematu Rostovas apgabala ziemeļos.

Vēlos padalīties ar kādu savu recepti, kā es izglābu savas zemenes.

Pārceļoties es no savas vasarnīcas paķēru līdzi arī pāris desmitu zemeņu stādus no savas mīļākās šķirnes “Festivāla”. Un te arī sākās nelaime. Tikko zemenes uzziedēja, sāka notikt kaut kas slikts ar zieda dzeltenajiem vidiņiem – viņi palika melni, bet ogas bija sīkas un neglītas. Ai, tavu bēdu!

Es trīs gadus cīnījos ar šo parādību. Ko tikai es neizmēģināju, nekas nepalīdzēja, līdz reiz starppilsētu dzelzceļa stacijā es sāku runāties ar kādu sievieti, kura uz pilsētu veda spaini ar lielām, aromātiskām zemenēm, bez jebkādām slimības pazīmēm. “Mazbērniem”, – viņa paskaidroja. Viņa man arī iedeva kodolmaisījuma recepti, pateicoties kurai viņa arī ievāca tādu skaistu un smaržīgu ražu.

Sākumā es padomāju, ka sastāvdaļas, kas ietilpa šajā maisījumā, absolūti nav derīgas lietošanai zemeņu plantācijā. Bet pēc tam nolēmu, ka mēģināts nav zaudēts.

Kā bija, kā nē, tā paša gada augustā uztaisīju maisījumu pēc receptes un dāsni apsmidzināju ar to visu savu plantāciju. Bet pavasarī, kad ziemeļu stādi bija balti, apstrādi atkārtoju, jo kaitēkļi jau sāka asināt zobus uz ziedu vidiņiem. Pēc pāris dienām manu zemeņu lapas pacēlās, it kā pamājot man: “Paldies, paldies!” Likās pat, ka ziedu ir kļuvis vēl vairāk.

Lasi vēl: Bērni ir savu vecāku karma. Un tā ir taisnība! Šis ir dziļš rakstnieka-ezotēriķa Denisa Zaharova raksts

Kā likts, no katra zieda veidojās ogas. Bet… nevis neglītas, kā parasti, bet līdzenas, pagarinātas, lielas. Un tajā vasarā raža bija vienkārši pasakaina. Nevienas neglītas ogas! Kopš tā laika es saviem stādiem izmantoju kodolmaisījumu pret kaitēkļiem. Un recepte ir pavisam vienkārša.

Jums būs nepieciešams:

Viens liels darvas flakons;
viena mangāna vai joda pudelīte;
viena pudelīte priežu skuju eļļa;
1 litrs organiskā vai zāļu ekstrakta;
10 grami borskābes.

Pašā vasaras sākumā visus šos labumus es atšķaidu 40 litru mucā. Pēc tam ņemu glāzi šī maisījuma, atšķaidu ar 10 litriem ūdens, nokāšu un apsmidzinu savas zemenes. Un ne tikai zemenes: rozes, ābeles, upenes, ķiršus, persikus, jāņogas, avenes. Un kā mani augi man pasakās par šo maisījumu!

Rozes zied un smaržu, bet laputis viņām i klāt nelien; jāņogas dod tādu ražu, kāda man pat sapņos nav rādījusies; ābeles, bumbieres un ķirši priecē ar tārpu neskartu ogu ražu. Vispār, kodolmaisījums ir izglābis ražu ne tikai zemenēm, bet gan visam dārzam. Tā kā visiem, visiem iesaku šādu līdzekli.

Un par zemenēm es jau teicu – ražu vācu spaiņiem. Un pietiek gan ievārījumiem, gan mazbērniem aizvest, gan arī uz tirgu pārdot.

COMMENTS

Pievienot komentāru