Superīga aukstā zupa! Atsvaidzinošs gardums, ka gribēsi papildporciju, it sevišķi vasaras svelmē

Okroška jeb krievu izcelsmes aukstā zupa ar vistu ir daudz veselīgāka organismam nekā okroška ar desu. Bet vistas buljons piešķir zupai ļoti patīkamu aromātu un unikālu garšu.

Sastāvdaļas
1 litrs vistas buljona
1 litrs kefīra 2,5%
400 gramu vistas filejas
4 olas
3-4 gurķi
200 gramu redīsu
neliels ķekars zaļo sīpolu
vidējs ķekars diļļu
neliels ķekars koriandra un/vai pētersīļu kušķītis
puse tējkarotes citronskābes
1 lauru lapa
sāls, pipari pēc garšas

Ēdiena gatavošanas recepte:

Vistas fileju noskalojam un liekam kastrolī ar verdošu sālītu ūdeni (apmēram 1,25 litru). Pēc atkārtotas uzvārīšanās pievienojam lauru lapu un pusstundu vārām gaļu līdz tā ir mīksta. Noņemam kastroli no plīts, izņemam lauru lapu, uzliekam vāku un ļaujam pilnībā atdzist.

Ieliekam olas atsevišķā kastrolī, piepildām līdz augšai ar aukstu ūdeni un uzliekam uz uguns. Pēc ūdens uzvārīšanās vārām olas vēl 10 minūtes. Nolejam verdošo ūdeni un aplejam vārītās olas ar aukstu ūdeni, atstājam atdzist.

Lasi vēl: Palutini savas dārza zemenes ar šo un viņas tev pateiksies ar milzīgu ogu ražu

Gurķus, redīsus un visus garšaugus rūpīgi noskalojam zem tekoša vēsa ūdens. Gurķus un redīsus sagriežam nelielos kubiņos, zaļumus smalki sakapājam. Vistas fileju izņemam no buljona, sagriežam mazos gabaliņos. Olas nomizojam un smalki sagriežam.

Atsevišķā bļodā vai katliņā sajaucam vistas buljonu un kefīru. Lielā katlā apvienojam vistu, dārzeņus, garšaugus, olas un samaisām. Visas sastāvdaļas aplejam ar kefīru un buljona maisījumu, sāli pieberam pēc garšas, pievienojam citronskābi un samaisām.

Uzliekam kastrolim vāku un liekam ledusskapī uz stundu vai divām (vēlams uz nakti). Atdzesētu vistas okrošku lejam šķīvjos un pasniedzam galdā. Labu apetīti!

Pievienot komentāru