Par Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektori ieceļ Jolantu Jansoni

Izvērtējot Ķekavas novada pašvaldības izsludinātā iekšējā konkursa uz pašvaldības izpilddirektora amatu rezultātus, šodien, 7. decembrī, Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē par izpilddirektori tika iecelta Jolanta Jansone, kas savus jaunos pienākumus pildīs no 2019. gada 2. janvāra.

Konkursā uz pašvaldības izpilddirektora amatu bija pieteikušies četri pretendenti, un visaugstāko punktu skaitu ieguva J. Jansone.

Šobrīd J. Jansone ir Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja, pirms tam pildījusi gan izpilddirektora vietnieka un Attīstības nodaļas projekta vadītāja pienākumus. Iepriekš profesionālo darba pieredzi ieguvusi, vairāk kā 20 gadus strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), no tiem gandrīz pusi aizvadot Investīciju departamenta Stratēģijas un budžeta nodaļas vadītāja amatā.

Līdz ar to viņa ieguvusi nozīmīgu pieredzi valsts pārvaldes dabā, praktisko darba pieredzi un zināšanas par Eiropas Savienības fondu projektu plānošanu, publisko iepirkumu jomu, strādājot gan vietēja, gan starptautiska līmeņa projektos. Tāpat iepriekšējās darba vietās uzkrāta nozīmīga pieredze sadarbībā ar pašvaldībām gan projektu realizācijas jomā, gan pilsētu attīstības programmu izskatīšanā un vērtēšanā.

Strādājot valsts pārvaldē, J. Jansones vadībā tikusi nodrošināta plānošanas dokumentu izstrāde un aktualizācija Eiropas Savienības finansējuma piesaistei vides sektorā, stratēģisko un plānošanas dokumentu sagatavošana un projektu atlase šajā jomā. Tāpat viņa piedalījusies darba grupās, lai 2014.-2020. gada finanšu plānošanas periodam noteiktu klimata un vides politikas prioritāro mērķus un izstrādātu nacionālās programmas finansēšanas prioritāšu pamatojumam, kā arī sagatavotu finansējuma piesaistes nosacījumus. Kā VARAM pārstāve guvusi pieredzi Ministru kabineta noteikumu projektu izstrādē un to saskaņošanā, kā arī dažāda līmeņa stratēģiju izstrādē.

Dažādos formātos viņai bijusi iespēja sadarboties ar pašvaldībām un valsts institūcijām, piemēram, Finanšu ministriju, Valsts Kasi, Latvijas Pašvaldību savienību un Lielo pilsētu asociāciju.

J.Jansone guvusi vairāk kā 10 gadu pieredzi kolektīva un darba grupu vadīšanā, kā arī pieredzi, strādājot dažāda līmeņa starpinstitūciju komisijās kā, piemēram, Finanšu ministrijas Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē un VARAM Koordinācijas padomē.

Neilgu periodu viņa ir darbojusies privātās uzņēmējdarbības jomā, iesaistoties asociācijas “Lauku ceļotājs” darbā, pārstāvētajam uzņēmumam iegūstot vides kvalitātes zīmi “Zaļais sertifikāts”.

J.Jansone studējusi Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē lietišķo matemātiku, iegūstot maģistra grādu.

Pievienot komentāru