Par omītes lomu mazbērnu dzīvē. Viņas ir pašas labākās!

Tava vecmāmiņa ir vissvarīgākā persona tavā dzīvē. Vai vēlaties uzzināt, kāpēc? Ģenētikas speciālisti ar prieku atbild uz šo jautājumu.

Šī persona ne tikai palīdz bērnam, nodod viņam savas prasmes un zināšanas, dod viņam siltumu un rūpes. Par zemu ir novērtētas vecmāmiņas attiecības ar bērnu! Lieta tāda, ka šīs attiecības veidojas dziļi gēnu līmenī.

Esmu pārliecināts, ka jūs zināt, ka bērna DNS veidojas ne tikai no viņa vecāku šūnām. Vecvecāki piedalās šīs sarežģītās un pārsteidzošās ķēdes veidošanā gan no mātes, gan no tēva līnijas. Tāpēc bieži gadās, ka bērni mums atgādina kādus mirušus radiniekus.

Ģenētikas eksperti apgalvo, ka tieši vecmāmiņas pa mātes līniju mums pārraida ievērojami vairāk ģenētiskās informācijas nekā citi radinieki.

“Ir svarīgi saprast – viss vienmēr ir relatīvi. Katra ģimene ir unikāla, tāpēc ļoti bieži bērns var būt nevis līdzīgs vecmāmiņai pa mātes līniju, bet gan kā vecmāmiņa pa tēva līniju. Tā ir ģenētika, ir ļoti grūti izdarīt prognozes vai mēģināt kaut ko paredzēt, ”saka eksperti.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru