Par viltotas naudas izplatīšanu Jelgavā aiztur divas personas

Šī gada februāra beigās Jelgavas novadā tika konstatēts mēģinājums norēķināties par pirkumu, izmantojot viltotu naudu. Par notikušo tika sākts kriminālprocess. Veicot virkni izmeklēšanas darbību, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki noskaidroja iespējamās vainīgās personas, kuras tika aizturētas.

2021.gada 27.februārī Jelgavas novadā kāds vīrietis veikalā par pirkumu mēģināja norēķināties, izmantojot viltotu 10 eiro banknoti. Par notikušo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 192. panta pirmās daļas.

Veicot virkni izmeklēšanas darbību, tajā skaitā arī kratīšanas, 12.martā likumsargi noskaidroja un aizturēja divus vīriešus, kuri, iespējams, ir veikuši minēto noziedzīgo nodarījumu. Šobrīd abiem vīriešiem ir noteikts aizdomās turēto personu statuss un piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Izmeklēšana turpinās, un tiek pārbaudīta aizdomās turēto vīriešu saistība ar citiem līdzīgiem viltotās naudas izplatīšanas gadījumiem Jelgavā.

Jāpiebilst, ka viens no vīriešiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Valsts policija atgādina, ka par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar viltotu Latvijas Republikā apgrozībā esošu naudas zīmju izplatīšanu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pievienot komentāru