Piecas slimības, kuras ārstē neviens cits kā ķirši. Par ķiršu labajām īpašībām runā maz, bet velti

Ķiršu sezona jau pienākusi, kas nozīmē, ka ir laiks ne tikai uzkrāt vitamīnus un izbaudīt tā garšu, bet arī uzzināt par ķiršu labajām īpašībām. 

Liekais svars

Pateicoties B vitamīnam, kas labvēlīgi ietekmē vielmaiņu, ķirši palīdz cīnīties ar lieko svaru. Turklāt tas normalizē zarnas. Un tas, ka tie ir garšīgi un palīdz justies paēdušam – padara šo augli tikai par ideālu produktu svara zaudēšanai.

Bezmiegs

Saldais ķirsis ir dabīgs melatonīna avots, no kura atkarīgs mūsu miegs. Pirms gulētiešanas apēdiet nedaudz ogu un aizmirstiet, kā ir skatīties uz griestiem un skaitīt aitas.

Diabēts

Ķirsis satur nelielu daudzumu ogļhidrātu, un tam ir zems glikēmiskais indekss. Turklāt tas satur antioksidantus, kas samazina sirds slimību un ļaundabīgu audzēju attīstības risku. Galvenais atcerēties: diabēta slimniekiem ieteicams lietot tikai svaigus saldos ķiršus – bez sīrupiem, kompotiem un konserviem.

Asins slimības

Kumarīni, karotinoīdi un flavonoīdi, kas ir daļa no ķiršiem, normalizē asins sarecēšanu, novērš asins recekļu veidošanos un stiprina asinsvadu sienas, un dzelzs palīdz uzlabot asinīs skābekli, novēršot vājumu un letarģiju.

Lasi vēl: Ko darīt, ja dārzeņu dobes apsēdušas skudras. Dalos ar vectēva “viltībiņu” – tā ir tik iedarbīga un bez ķīmijas!

Nervozitāte

Amigdalīns, kas atrodams ķiršu kātiņos, nomierina nervu sistēmu. Lai justos mierīgi ieteicams dzert kātiņa novārījumu (2 tases dienā).

Avots:

news-fancy

Pievienot komentāru