Piedalies akcijā “Zemes stunda”

Sestdien, 24.martā, no plkst.20.30 līdz 21.30 aicinām pievienoties akcijai “Zemes stunda” – izslēgt apgaismojumu istabā, mājā, dzīvoklī vai ēkas fasādes dekoratīvo apgaismojumu, parādot apņemšanos par videi draudzīgu rīcību.

Zemes stunda ir pasaules lielākā vides akcija, pieprasot izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai. Pievienojies Zemes stundai arī Valmierā un ziņo par to sociālajos tīklos, lietojot mirkļbirkas #zemesstunda, #earthhour vai #connect2earth.

Šogad Zemes stundu īpaši atzīmēs Valmieras sākumskolā. Tur notiks aktivitātes, kas akcentē vides un tās aizsardzības tematiku, kā arī ar vides saudzēšanu saistītas profesijas. 22.martā pirmās un otrās klases uzzinās par skursteņslauķa profesiju, piektās klases kopā ar pārstāvjiem no SIA “ZAAO” veidos elektriskās ķēdes un mācīsies par vidi. 23.martā trešās un ceturtās klases tiksies ar ugunsdzēsējiem, bet sestās klases kopā ar pārstāvjiem no Valmieras pilsētas pašvaldības pārrunās atbildīgu un videi draudzīgu dzīvesveidu Valmierā.

Arī Valmieras 2.vidusskolā 22.martā, sagaidot Zemes stundu, notiks Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistes Intas Somas vadīta interaktīva nodarbība par Latvijas dabu, klimatu un ūdeņiem. Pasākumā piedalīsies skolēni no Valmieras 2.vidusskolas, Valmieras Viestura vidusskolas un ZAĻĀS SKOLAS.

Par vides tēmām izglītosies arī Valmieras pilsētas pašvaldības darbinieki, 22.martā pēc darba laika beigām izslēdzot datorus, apgaismojumu un piedaloties pašu sagatavotā stundu garā viktorīnā “Saprāta gaisma”.

Mazāka ietekme uz klimatu būs, siltinot māju, taupot enerģiju, pārvietojoties ar kājām, sabiedrisko transportu un velosipēdu. Uzturā ieteicams lietot vietējo, sezonai atbilstošu un ekoloģiski audzētu pārtiku.

Savu ietekmi uz klimatu var aprēķināt, izmantojot Pasaules Dabas Fonda dzīvesveida kalkulatoru mājaslapā www.pdf.lv/klimats.

Zemes stunda – tā ir vēl viena iespēja izvērtēt dzīvesveidu, kvalitatīvi pavadīt laiku kopā ar draugiem vai ģimenes locekļiem un apņemties rīkoties videi draudzīgāk.

Pievienot komentāru