Pirmo reizi LIDO alus tiek pildīts pudelēs un pieejams veikalos visā Latvijā

LIDO Atpūtas centra pagrabā darbojas restorāna tipa mazā alus darītava, kur LIDO galvenās aldares un alus darītavas vadītājas Vaidas Zīles uzraudzībā pēc rūpīgi izstrādātām pieredzējušu aldaru receptēm top alus, kas pielāgots latviešu tradicionālajām alus vērtībām un garšas prasībām. LIDO alus darītavā tiek ražotas dažādas alus šķirnes, un kopš pirmā kausa pārdoti vairāk nekā 7,5 miljoni litri alus.

Iecienītākais vienmēr bijis tieši LIDO Speciālais alus, kas ilgi bijis pieejams tikai LIDO restorānu un veikalu apmeklētājiem, turklāt taisnā ceļā no LIDO alus darītavas mucām. Taču kopš šī gada jūlija sadarbībā ar vadošo alus ražotāju Latvijā, akciju sabiedrību “Cēsu alus”, kas strādā saskaņā ar visaugstākajiem alus ražošanas kvalitātes standartiem, LIDO Speciālais alus būs pieejams alus cienītājiem visā Latvijā.

LIDO un LIDO alus darītavas dibinātājs Gunārs Ķirsons: “Klients zina, ko pērk, tāpēc īsto konkurenci veido tieši kvalitāte, par ko vienmēr esam iestājušies. LIDO atpazīst un izvēlas visā Latvijā, jo savā produkcijā neizmatojam nekādas mākslīgās krāsvielas, garšas pastiprinātājus un citas vielas, kuru ietekme uz veselību nav izpētīta. Tagad ar tādu pašu kvalitāti piesakām sevi alus tirgū ar daudz plašāku vērienu, kā līdz šim, lai arī šajā nišā turpinātu iesākto – iestāties par dabīgiem un pilnvērtīgiem produktiem. Skatījāmies datus, vērtējām cilvēku pieprasījumu, un nebija šaubu – tieši LIDO Speciālais alus būs tas produkts, ko piedāvāsim saviem klientiem kā nākamo visā Latvijā. Pie tā neapstāsimies, strādājam, lai arī citi pieprasīti produkti pieejami plašāk.”

Pieejams jau 1000 tirdzniecības vietās

Gustavs Zatlers, “Cēsu alus” pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs, stāsta par sadarbību ar LIDO: “LIDO vārds un kvalitāte jautājumus neraisa, tāpēc esam lepni, ka tieši “Cēsu alus” var rūpēties par to, lai LIDO Speciālais alus nonāk pie alus cienītājiem visā Latvijā. Savā sadarbībā izmantojam alus ražotāju pasaulē iecienītu metodi, ko dēvē par “gipsy brewing” – kad alus brūži, kuriem nav savas pudeļu pildīšanas līnijas un iespējas nodrošināt lielo pieprasījumu, savu alu brūvē un pilda pudelēs citā alus darītavā, kur var nodrošināt vajadzīgo jaudu. Tas ir līdzīgi, ja jūs savā virtuvē ielaistu pavāru ar savu recepti un pārtikas produktu grozu, un viņš jūsu virtuvē pagatavotu izcilu maltīti.”

LIDO Speciālais alus top pilnībā pēc LIDO receptes, LIDO speciālistu uzraudzībā. Tas jau tagad pieejams vairāk nekā tūkstoš tirdzniecības vietās visā Latvijā, un šis tīkls tiek arvien paplašināts. LIDO Speciālais alus ir īpašs ar to, ka tas ir dabīgs, pilnvērtīgs alus, kas gatavots no divām apiņu un četrām dažādām iesala šķirnēm ar iesala-apiņu garšu, vieglu karameles toni un patīkamu apiņu rūgtuma pēcgaršu. Šo alu atzinīgi novērtējuši arī pasaules līmeņa alus eksperti, piešķirot bronzas medaļu starptautiskajā konkursā “Riga Beer”.

Par “LIDO” grupu

Uzņēmums “LIDO” dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja “LIDO” raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu. Pašlaik “LIDO” grupā ietilpst trīspadsmit restorāni, viens sezonālais restorāns un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, restorāni Tallinā un Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā. Rīgā un tās apkārtnē “LIDO” nodrošina arī ēdienu piegādi.

Pievienot komentāru