“Pirmo trīs minūšu” noteikums, kurš jāzina visiem vecākiem, gan mammām, gan tētiem!

Izrādās, ir tāds svarīgs noteikums – “pirmo trīs minūšu” noteikums. Kad vecāki ģimenē sāk izpildīt šo noteikumu, tad pamana, ka tas daudz ko maina attiecībās uz labāku pusi.

‘’Pirmo trīs minūšu” noteikums balstās idejā, ka tu vienmēr sagaidi bērnu ar tādu milzīgu prieku, it kā satiktu draugu, kuru neesi redzējis jau daudzus, daudzus gadus. Un nav svarīgi, vai tu atgriezies no veikala, kur biji aizgājis tikai nopirkt naudu, vai pārnāc no darba.

Viss, ar ko grib padalīties bērns, viņš “izsniedz” pirmajās trīs satikšanās minūtēs, un tieši tāpēc ir svarīgi nepalaist garām šo laiku.

Tu uzreiz intuitīvi varēsi atpazīt tos vecākus, kuri intuitīvi izpilda “pirmo trīs minūšu” noteikumu. Piemēram, izņemot bērnu no skolas, viņi vienmēr apsēžas viņu acu līmenī, apskauj pie tikšanās un saka, ka ir noilgojušies. Tajā pašā laikā citi vecāki vienkārši paņem bērnu aiz rokas, saka “nāc”, turklāt paralēli runā pa telefonu.

Atnākot no darba, uzreiz pievērs visu uzmanību bērnam. Tev ir dažas minūtes, lai apsēstos viņam līdzās un uzklausītu kāda bija viņa diena. Pēc tam jūs jau iesiet ēst un skatīties ziņas. Ja tu šādā veidā nepievērsīsi uzmanību bērnam, tad viņš visu vakaru staigās tev no pakaļas, pieprasot komunikāciju, uzmanību, mīlestību.

Lasi vēl: 8. marts: Mīļās sievietes, šis šodien ir jādara, lai iegūtu laimi, mīlestību un jo īpaši naudu

Svarīgs nav laika ilgums, bet gan emocionālā tuvība.

Reizēm pāris minūtes sirsnīgas sarunas mazulim nozīmē daudz vairāk, nekā vesela diena pavadīta kopā, ja tavas domas tajā laikā ir bijušas citā vietā. Tas, ka mēs visu laiku steidzamies un esam norūpējušies, noteikti nepadara mūsu bērnus laimīgākus, pat ja domājam, ka darbam to visu viņu labklājības labā.

Vecākiem un bērniem izpratne par “laiku kopā” ir pilnīgi atšķirīga.

Pieaugušajiem pietiek ar to, lai bērni vienkārši atrastos līdzās, kad viņi dara kaut ko mājās vai iepērkas. Bet bērni “laiks kopā” nozīmē, kad skatās viens otram acīs, kad vecāki apsēžas līdzās, noliek malā mobilo telefonu, atslēdz domas par simtiem problēmu. Bērni nekad neuzticēsies, ja jutīs, ka viņi konkrētajā brīdī nav vecākiem prioritāte.

Laiks ātri iet, un bērni ātri izaugs. Tāpēc nezaudējiet velti laiku un veidojiet uzticības pilnas attiecības jau tagad.

Lai “trīs minūšu” likums tajā noder.

Avots:

daybook

Pievienot komentāru