Renault Trucks 2017.gadā vislielākā izaugsme Eiropas tirgū

2017. gadā Renault Trucks pārdeva 49 930 transportlīdzekļus, palielinot pārdošanas apjomu. Francijas autoražotājs nostiprināja savas tirgus pozīcijas un sasniedza vislielāko tirgus daļas izaugsmi Eiropas un Francijas tirgū.

Renault Trucks noslēdza 2017. gadu ar pārdošanas apjoma un citu rezultātu izaugsmi, pārdodot 49 930 transportlīdzekļus, kas bija par 4% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tirgus segmentā līdz sešām tonnām pārdošanas apjoms palielinājās par 7%. Šajā segmentā Renault Trucks piedzīvoja vislielāko izaugsmi gan Eiropas, gan Francijas tirgū.

Pārdošanas sadalījums pa reģioniem

Eiropa (izņemot Franciju): 23 635 pārdoti transportlīdzekļi

Francija: 21 409 pārdoti transportlīdzekļi

Pārējā pasaule: 4886 pārdoti transportlīdzekļi

Renault Trucks Eiropas tirgus daļa transportlīdzekļiem, kas pārsniedz 16 tonnas, pieaug par 0,6%

2017. gadā Eiropas kravas automašīnu ar masu vairāk nekā sešas 6 tonnas tirgū notika neliela izaugsme (+1%), bet Renault Trucks izaugsme bija 7,7%, veidojot vislielāko tirgus daļas pieaugumu par 0,5% (līdz 8,4%).

Sarūkošajā (-1,8%) neliela apjoma vidējas kravnesības (6–16 tonnas) transportlīdzekļu tirgū Renault Trucks saglabāja savas pozīcijas, bet tirgus daļa samazinājās par 0,1%. Šis nelielais samazinājums pārsvarā ir saistīts ar D Cab 2m tirdzniecības pārtraukšanu 2017. gadā. Šis transportlīdzeklis veidoja 1,1% kopējās tirgus daļas.

Pēc četru gadu izaugsmes kravas transportlīdzekļu, kas pārsniedz 16 tonnas, tirgus Eiropā pieauga par 1,4%, sasniedzot 2008. gada līmeni. Renault Trucks guva īpaši labus rezultātus šajā segmentā, piedzīvoja izaugsmi lielākajā daļā Eiropas valstu un palielināja kopējo pārdošanas apjomu par 9,1%. Franču ražotāja izaugsme bija vislielākā starp visiem kravas automašīnu ražotājiem (+0,6%), sasniedzot 8,7% tirgus daļu.

Starptautiskā tirgus atveseļošanās

No pārējiem pasaules reģioniem Renault Trucks visaktīvāk darbojas Āfrikā un Tuvajos Austrumos. 2017. gadā pārdošanas apjoms saruka par 4% – tika pārdoti 4886 transportlīdzekļi. Šis kritums ir saistāms ar importa kvotu ieviešanu Alžīrijā. Neņemot to vērā, Renault Trucks joprojām ir līderis starp Eiropas ražotājiem franču valodā runājošajās Āfrikas valstīs, Alžīrijā sasniedzot 40% tirgus daļas transportlīdzekļu segmentā, kuru masa pārsniedz 16 tonnas.

Renault Trucks pārdošanas apjoms pieauga par 40% arī Turcijā, kur tirgus joprojām ir mazaktīvs. 2017. gadā ražotājs atklāja četras jaunas tirdzniecības un servisa vietas Izmirā, Stambulā, Denizli un Ankarā.

Irānā Renault Trucks atjaunoja sadarbību ar Arya Diesel Motors T, C un K sērijas importa un T sērijas montāžas jomā.

Visbeidzot, 2017. gadā notika arī T, C un K sērijas prezentācija Čīlē.

Lietotie transportlīdzekļi, stratēģiskais bizness

Lietoto transportlīdzekļu tirgū Renault Trucks saglabāja savas pozīcijas sarežģītos tirgus apstākļos ar 6846 pārdotiem transportlīdzekļiem un būtisku resursu ieguldīšanu.

Ražotājs atklāja divus jaunus lietoto transportlīdzekļu centrus Dubaijā un Budapeštā un izveidoja “Lietoto transportlīdzekļu rūpnīcu” (lietoto transportlīdzekļu pārbūves darbnīcu) savā ražotnē Burganbresā (Bourg-en-Bresse) (Ēnā (Ain)).

Šajā darbnīcā meistari pilnībā pārbūvē kravas automašīnas atbilstoši klientu vajadzībām: vilcēji tiek pārveidoti par šasijas kravas automašīnām, un tālsatiksmes pārvadājumu kravas automašīnas pielāgotas piegādēm objektos. 2017. gadā tika pārbūvēti 230 lietoti transportlīdzekļi, un ražotāja mērķis ir katru gadu pārbūvēt 1000 kravas automašīnas.

Visbeidzot, Renault Trucks ir izveidojis tiešsaistes platformu lietoto kravas automašīnu tirdzniecībai. Pagaidām šis elektroniskais rīks ir paredzēts tirdzniecībā pieejamo transportlīdzekļu publicēšanai, bet līdz 2020. gadam tas kļūs par e-komercijas vietni.

Pēcpārdošanas tirgus

Pēcpārdošanas tirgus ir ļoti svarīga Renault Trucks uzņēmējdarbības daļa, jo no tā ir atkarīgi klientu panākumi. 2017. gadā rezerves daļu apgrozījums pieauga par 2,6%. Renault Trucks izstrādāja arī apkopes līgumus, palielinot apjomu par 4%.

Tendencēm jāturpinās 2018. gadā

Renault Trucks turpinās gūt labumu no labvēlīgās tirgus vides un neatlaidīgā darba rezultātiem. Ražotājs ir tikko pieņēmis darbā 500 jaunus darbiniekus (tostarp 300 meistarus) un 175 tirdzniecības pārstāvjus darbam izplatīšanas tīklā. 2017. gadā Renault Trucks atklāja arī 35 jaunas tirdzniecības un servisa vietas.

2018. gadā ražotājs veltīs uzmanību 100% elektrisko kravas automašīnu klāsta laišanai tirgū un izveidos tieši šiem bezizmešu transportlīdzekļiem paredzētu ražošanas līniju rūpnīcā Blenvilā pie Ornas (Blainville-sur-Orne) (Kalvadosā (Calvados)).

Latvijas situācija

Par Latvijas situāciju komentē Renault Trucks Latvija pārdošanas vadītājs Arvis Tauriņš: “Tirgus apjoms autopārvadājumu nozarē šogad, visticamāk, pieaugs, jo augot ekonomikai, palielinās nepieciešamība pēc transporta. Taču jāņem vērā, ka saskarsimies arī ar vairākiem izaicinājumiem. Līdz šim viens no lielākajiem faktoriem, kas ietekmēja pircēju aktivitāti, bija šoferu trūkums un sīvā pārvadātāju konkurence. Šogad šiem pievienojas arī degvielas cenu kāpums, kas pārvadātājiem, liek būt vēl piesardzīgākiem plānojot savu auto parka atjaunošanu, un jauniem uzņēmējiem iesaistīties pārvadājumu biznesā.”

Renault Trucks svarīgākie skaitļi

9500 darbinieku visā pasaulē

Četras ražotnes Francijā: Lionā (Lyon), Blenvilā pie Ornas, Burganbresā un Limožā (Limoges)

Pārstāvji vairāk nekā 100 valstīs

1440 tirdzniecības un servisa vietas

49 930 pārdoti transportlīdzekļi 2017. gadā

Par Renault Trucks

Balstoties uz vairāk nekā gadsimtu senām franču zināšanām par kravas automašīnām, Renault Trucks apgādā transporta nozares speciālistus ar plašu pakalpojumu un transportlīdzekļu klāstu (no 2,8 līdz 120 T), kas pielāgots lokālai un reģionālai sadalei, celtniecībai un aktivitātēm lielā attālumā. Renault Trucks transportlīdzekļi ir izturīgi un uzticami, ar nelielu degvielas patēriņu, kas ļauj tiem nodrošināt lielāku produktivitāti, kontrolējot ekspluatācijas izmaksas. Renault Trucks izplata un apkalpo savus kravas auto, izmantojot auto izplatītāju tīklu, kas sastāv no vairāk nekā 1500 servisa vietām. Renault Trucks dizaina izstrāde, salikšana, kā arī vairuma sastāvdaļu ražošana notiek Francijā.

Renault Trucks ir daļa no Volvo Group, kas ir viena no pasaulē vadošajām kravas auto, autobusu, celtniecības aprīkojuma, kā arī jūras un industriālo dzinēju ražotājām. Grupa piedāvā arī visaptverošus finanšu un apkalpošanas risinājumus. Volvo Group, kas nodarbina vairāk nekā 95 000 cilvēku, pieder ražotnes 18 valstīs, un tā pārdod savus produktus vairāk nekā 190 tirgos. 2016. gadā Volvo Group neto apgrozījums sasniedza aptuveni 302 miljardus SEK (31,9 miljardi EUR). Volvo Group ir valsts uzņēmums, kura galvenais birojs atrodas Gēteborgā, Zviedrijā. Volvo akcijas ir pieejamas Stokholmas Nasdaq biržā.

Pievienot komentāru