Rīgas jaunieši forumā spriež par pilsētplānošanas idejām

Ceturtdien, 31. oktobrī, Latvijas Universitātes Dabas mājā norisinājās pirmais pilsētplānošanas forums “Runātrīga”, kura laikā galvaspilsētas jauniešiem bija iespēja iesaistīties pilsētas attīstības plānošanas procesā kopā ar nozares speciālistiem.

Forumā piedalījās ap 100 jauniešu, kuri dalījās idejās par pilsētas un tās apkaimju attīstību un stāstīja savu Rīgas stāstu. Pasākumu organizēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, tajā piedalījās arī Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

Pasākumā bija iespēja uzzināt vairāk par pilsētplānošanas procesu, iepazīties ar citiem ieinteresētiem jauniešiem un izzināt arī pašiem savas Rīgas vērtības un pērles. Tāpat jauniešiem bija iespēja iesaistīties Rīgas pilsētas attīstības programmas 2021. – 2027. gadam veidošanā.

“Pasākums noritēja ļoti veiksmīgi, dzirdējām daudz labu ideju. Ir cerība, ka aug jauni un talantīgi pilsētplānošanas speciālisti,” uzsvēra A. Rosļikovs.

“Iepriecināja tas, ka uz pasākumu bija atnākuši daudzi jaunieši, kurus patiešām interesē mūsu pilsētas nākotne. Turklāt no jauniešu teiktā izrietēja, ka viņi ir ne tikai vērotāji, bet spēj piedāvāt savas idejas nākotnei. Jauniešu attieksme pret pilsētas attīstības procesiem bija pozitīva un izteiktajās iecerēs varēja saklausīt to, ka viņi paši ir gatavi aktīvi līdzdarboties, lai galvaspilsētu padarītu labāku,” teica E. Aldermane.

Pievienot komentāru