Robežsargi izņem 30 tūkstoši kontrabandas cigarešu

Šā gada 4. aprīlī Daugavpilī par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēti divi Latvijas pilsoņi un izņemts 30 tūkstoši kontrabandas cigarešu.

Ceturtdien, pārbaudot informāciju par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpilī 18. novembra ielas apkaimē veica kādas automašīnas Toyota Avensis pārbaudi, kuras rezultātā, automašīnas bagāžas nodalījumā konstatētas kontrabandas cigaretes. Kopumā robežsargi izņēma 30 tūkstoši cigaretes “NZ Gold” ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu nelikumīgu pārvietošanu aizturēti automašīnas vadītājs un pasažieris, 1998. un 2001.gadā dzimušie vīrieši, abi Latvijas pilsoņi.

Pārbaudes laikā noskaidrots, ka transportlīdzekļa vadītājam nav noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.4 panta sestās daļas 1. punktā minētā pārkāpuma izdarīšanu, savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, pret abiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess.

Jāatzīmē, ka abi nelikumīgajā rūpalā iesaistītie vīrieši likumsargu redzeslokā nonākuši jau iepriekš, proti pret vienu pērn, bet otru – šogad februārī jau uzsākti kriminālprocesi par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Pievienot komentāru