Saki ardievas aptiekām un slimnīcām. Brīnum zāles – pelargonijas!

Istabas augu ģerāniju (pelargoniju) var atrast gandrīz katrā mājā. Bet šis zieds ne tikai rotā mājas interjeru, bet arī lieliski dziedē. Tieši šai ģerānijas īpašības vēlos pievērst uzmanību.

Lai normalizētu spiedienu pie hipertensijas, 1 tējkaroti sasmalcinātas auga daļas aplej ar glāzi verdoša ūdens, ļauj nostāvēties 8 stundas, filtrē, vēlreiz aplej ar vārošu ūdeni un dzer vienādās daļās dienas laikā pirms ēšanas. Spiedienu var atgriezt normālā stāvoklī, japulsa vietā tiek uzlikta pelargonija lapa.

Patīkamā ģerāniju smarža palīdz novērst dienas laikā iegūto, novērš galvassāpes, nomierina nervus un novērš bezmiegu. Tāpēc ieliec pelargoniju guļamistabā un ieelpo to smaržu.

Vēl viens līdzeklis, lai atbrīvotos no bezmiega, ir sekojošs: paņem 1 tējkaroti sasmalcinātu pelargonijas lapas, aplej tās ar glāzi verdoša ūdens, pēc tam atdzesē. Šajā ūdenī izšķīdini 1 ēdamkaroti alveju, medu un dzer pa 50 ml 4 reizes dienā. Pēdējo reizi ne vēlāk kā stundu pirms gulētiešanas.

Lai normalizētu caureju, sasmalcinātas pelargoniju lapas aplej ar glāzi verdoša ūdens, pēc 2 stundām nokās uzlējumu un lieto pa 50 ml 3-5 reizes dienā.

Zobu sāpes izzūd, ja aiz sāpīgā zoba patur svaigi noplūktu pelargonijas lapu. Bet ausī ievietota pelargonijas lapa samazina iekaisumu otīta saslimšanas gadījumā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru