Samtenes: līdzeklis pret 100 slimībās, kuru var atrast ikvienā puķu dobē. Izrādās, šie ziedi ir neaizvietojama garšviela gruzīnu virtuvē.

  1. Aknu uzlabošanai

5 samteņu ziedus aplej ar litru vāroša ūdens, vāri 3 minūtes uz lēnas uguns, nokās. Lieto 250 ml pirms ēdienreizes no rīta un vakarā. Ārstniecības kurss – 1 mēnesis. Tas nepieciešams veikts nedēļu pārtraukumu, bet pēc tam var atkārtot kursu.

  1. No parazītiem

Samteņu uzlējums lieliski palīdz tikt galā ar parazītiem organismā. Līdzekļa pagatavošanai vajadzēs ēdamkaroti svaigu samteņu ziedu un apliet ar 300 ml atdzesētu vārītu ūdeni. Pēc tam sastāvu turi zem vāka līdz pilnīgai atdzišanai, un nokās. Lieto pa 2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā pirms ēšanas. Ārstēšanas kursa ilgums – 2 nedēļas.

  1. Cukura diabēta un aizkuņģa dziedzera ārstēšana

Cukura diabēta gadījumā aplej 50 tumšas nokrāsas ziedus ar 500 ml šņabja, un nedēļu atstāj tumšā vietā. Lieto 1 tējkaroti pirms ēdienreizes trīs reizes dienā. Aizkuņģa dziedzera saslimšanas gadījumā šī uzlējuma lietošana palīdzēs uzlabot orgāna stāvokli, normalizēt fermentu izstrādi.

  1. Iesnu un sinusīta gadījumā

Atvieglot elpošanu palīdzēs inhalācija. 5 samteņu pumpurus aplej ar vārošu ūdeni. Apklāj kanniņu ar dvieli un ļauj nostāvēties 5 minūtes. Pēc tam ieelpo šos tvaikus. Ieelpo caur muti, izelpo caur degunu. Kad Deguns sāk atbrīvoties, veic ieelpu caur degunu, izelpu caur muti.

  1. Nervozitātes gadījumā

Vannas ar samteņu uzlējumu nomierinās nervu sistēmu, palīdzēs stresa situācijās, noņem nemieru, atjaunos garīgo līdzsvaru. Tiek rekomendēts nervozitātes, depresijas un nepārliecības gadījumā.

Lasi vēl: Taizemē pieņemts tāds sods šoferiem, kas brauc dzērumā, ka viņu skaits noteikti samazināsies

  1. Asinsvadu sieniņu stiprināšanai

2 ēdamkarotes samteņu ziedus un 1 tējkaroti vīgriežu ziedu aplej ar divām glāzēm vāroša ūdens. Atstāj slēgtā traukā uz 20 minūtēm. Dzer līdzekli pa 1 glāzei 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Avots:

masovet

COMMENTS

Pievienot komentāru