Šašliks “Napoleons”: pareizā recepte 2019. gada pašam modernākajam ēdienam

Šašliks nav vienkārši sagriezta un uz uguns apcepta gaļa. Tā pagatavošana ir īsta māksla.

Iespējams, katrai ģimenei ir vispopulārākā un veiksmīgākā recepte šim sulīgajam ēdienam, bet tas nav iemesls, lai nepārtraukti marinētu un ceptu to vienādi. Mēs piedāvājam mazliet dažādot šašlika pagatavošanu un izmēģināt kaut ko jaunu.

Šašlikam “Napoleons” parasti izmanto liellopu filejas izgriezumu un, lai gaļa paliktu sulīga, to apvieno ar jēra vai cūkgaļas speķi. Ja vēlaties, gaļas iesmus var piepildīt ar iecienītākajiem dārzeņiem, ēdiens būs garšīgs un svaigs.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg liellopu filejas izgriezums
  • 500 g speķis
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie pipari (malti) pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Nomazgā liellopu gaļu, nosusini ar papīra dvieļu palīdzību, un sagriez garenvirziena joslās ar platumu no 0,5 līdz 0,8 cm.
  2. Tādās pašās sloksnēs sagriez speķi. Liellopu gaļa rūpīgi saklopē un apkaisi ar sāli un pipariem. Ja nepieciešams, pievieno sausus ķiplokus, koriandru, ķimenes vai papriku.
  3. Pa virsu saklopētajai liellopu gaļai liec speķa gabaliņus. Abas sastāvdaļas sarullē ruletītes formā un izdur cauri iesmus. Cep rullīšus uz grila.
  4. Periodiski apgriez iesmus otrādi, cep šašliku līdz agatavības pakāpei.

Lasi vēl: Jauns kabaču cepšanas veids! Ideāla recepte kā pagatavot savu iecienīto sezonas dārzeni.

Sulīgo gaļu var pasniegt ar mērci un svaigiem dārzeņiem. Ideāli saderēs kopā ar viegli apceptu, kraukšķīgu lavašu, sieru un zaļumiem.

Avots:

sovet

COMMENTS

Pievienot komentāru