Saulkrastos notiks vērienīgs arhitektu plenērs

Divas dienas, 6.un 7. aprīlī, Saulkrastos notiks arhitektu plenērs, kura mērķis ir radīt priekšlikumus Saulkrastu publiskās ārtelpas attīstībai, iesaistot arhitektus, transporta un pilsētu infrastruktūras plānotājus, kā arī citus speciālistus. Plenēru rīko Saulkrastu uzņēmēju biedrība sadarbībā ar Saulkrastu novada domi.

Plenēra laikā plānots grupu darbs un diskusijas, lai ieskicētu Saulkrastu telpas attīstības virzienu, cenšoties apvienot attīstības modeļus “Saulkrasti – vieta, kur patīkami dzīvot” ar modeli “Saulkrasti – kūrorts Latvijas un Baltijas kartē, teritoriālie risinājumi”.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis: “Plenērā iegūtie rezultāti noteikti būs jauni risinājumi un svaigs redzējums novada vizuālajai attīstībai, – kā apvienot izaicinājumus ar iespējām, ņemot vērā Saulkrastu atrašanos vietu un normatīvos ierobežojumus.”

Saulkrastu uzņēmēju biedrības sekretārs Artūrs Ancāns: “Saulkrasti ir kā nenoslīpēts dimants – mūsuprāt, pilsētas potenciāls līdz šim nav vēl līdz galam novērtēts. Arhitektu plenēru organizējam kā pagrieziena punktu, kad Saulkrastu attīstībai daudz lielākā mērā noticētu ne tikai vietējie uzņēmēji un iedzīvotāji, bet arī potenciālie investori.”

Plenērā plānojuši piedalīties vairāk nekā divdesmit arhitekti un plānotāji, tajā skaitā: Andrejs Ģelzis, Andris Vītols, Juris Skalbergs, Līga Platais, Mārcis Mežulis, Mikus Stašs, Neils Balgalis, Rihards Ieviņš, Sergejs Ņikiforovs un arhitektu birojs “Nams” u.c.

Plenērs norisināsies Ainažu ielā 74, viesnīcā “Minhauzena Unda”. Sākums 6.aprīlī plkst.10.00.

Translācija facebook.com/saulkrastuuznemeji.

Pievienot komentāru