Savāciet priežu jaunos čiekuriņus un izvāriet tos. Visu gadu nezināsi kā ir slimot!

Zāles visai ģimenei!

Lasi vēl: Kādēļ tieši pavasarī ir visbīstamāk mazgāt savu auto?

Visi pazīstami priežu un egļu čiekuri ir piemēroti ne tikai oriģinālajiem rokdarbiem. Tie ir piemēroti arī medicīniskiem nolūkiem. Priežu čiekuri satur sevī ēterisko eļļu, tanīnus, flavonoīdus, vitamīnus, dzelzi, magniju, selēnu.

Ārstnieciskā nolūkā tiek lietoti nelobīti augļi (čiekuri, apmēram 4 cm diametrā), kuriem ir zaļa krāsa. Pēc čiekuru nogatavošanās tas vairs nebūs derīgs, tādēļ nekavējies un sāc ievākt ražu laicīgi.

Receptes

Priežu čiekuri palīdzēs atbrīvoties no nierakmeņiem un žultspūšļa. Saplūciet tos, ielieciet kastrolī un aplejiet ar ūdeni (tā lai nosedz visus čiekurus). Vāriet 5 minūtes. Kad atdzisīs, dzeriet 1/3 glāzi 3 reizes dienā pēc ēšanas. Ārstniecības kurss – 3 nedēļas.

Šie čiekuri ir lielisks līdzeklis pret klepu un bronhītu. Droši var gatavot arī priežu vai egļu čiekuru ievārījumus. Tie īpaši noderēs ziemas aukstajos periodos.

Egļu medus no astmas

Pacientiem ar astmu ir nepieciešams lietot egļu medu. Pavasarī noņemiet 1,5 kg zaļo egļu čiekurus, izskalojiet gružus un ielejiet klāt 3 litrus ūdens. Vāriet visu. Katram litram pievienojiet 1kg cukuru. Visu sajauciet un vāriet uz lēnas uguns. Pirmais maisījums ir gatavs.

500g cūku tauku sajauciet ar 2 ēdamk. kakao. Otrs maisījums ir gatavs. Pirmo un otro maisījumu lietojiet 3 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas. Jums varētu likties dīvaini, bet šīs metodes darbojas un dziednieki to apstiprina.

avots

 

Pievienot komentāru