Šī limonāde ārstē depresiju labāk nekā jebkādi antidepresanti

Šī super-sakne ir burtiski pārpildīta ar antioksidantiem un pretiekaisuma īpašībām.

Pievieno kurkumu visos savos ēdienos! Kaut arī visi zina, ka kurkuma ir ļoti laba veselībai, maz cilvēki zina, kāpēc tas tā ir. To var izmantot holesterīna līmeņa samazināšanai, kā arī, lai apturētupirmsvēža šūnu augšanu. Bet vai tu zināji, ka kurkumair efektīgs līdzeklis depresijas ārstēšanā?

Pavisam nesen aktīvā viela kurkuma (kurkumīns) tika pārbaudīts uz pacientiem ar smagas depresijas traucējumiem.

Rezultāti bija pārsteidzoši! Tie parādīja, ka kurkumasiedarbība ir vienāda ar Prozac iedarbību, bet neizraisa blakusparādības.

“Šī ir jauna un pārsteidzoša dabīgās medicīnas līdzeklis. Cilvēkiem ar depresiju ir raksturīgs lielāks iekaisums smadzenēs. Turklāt cilvēkiem ar depresiju ir zemāka neiroģenēze, kas nozīmē, ka viņi ražo mazāk jaunu smadzeņu šūnu nekā cilvēki, kuriem nav depresijas pazīmju.

Kurkuma ir gan spēcīgs pretiekaisumalīdzeklis, gan spēcīgs neiroģenēzes stimulators. Kurkuma salīdzinājumā ar fluoksetīnu un imipramīnu (daudz vecāka antidepresantu klase) uzrādīja izcilus rezultātus.

Depresija ir nopietna sabiedrības veselības problēma, kas izraisa invaliditāti. Farmaceitiskie produkti ir diezgan dārgi un tiem piemīt potenciāli daudz nopietnu blakusparādību.

Ir cilvēki, kuru slimība nepilnīgi reaģē uz ārstēšanu. Šajā pētījumā izmantotais BCC-95 kurkumīns parāda tādu pašu efektivitātes līmeni cīņā ar depresiju kā zāles. Kurkuma var ietekmēt veselību miljoniem cilvēku.”

Jāuzsver, ka visi pētījuma dalībnieki labi panesa kurkumu. Lai gan ir vajadzīgi vairāk pētījumu, šie rezultāti ir ļoti daudzsološi. Un varbūt tie ieinteresēs vadošos farmācijas uzņēmumus.

Bet ir viens bet… Kurkuma nesatur tik daudz kurkumīna cik gribētos. Tikai 3% no tā svara satur kurkumīns. Lielākajā daļā pētījumu ir izmantots kurkuma ekstrakts, kas sastāv galvenokārt no paša kurkumīna. Deva bija lielāka par vienu gramu dienā. Līdzīgu kurkumīna patēriņu nevar panākt, lietojot kurkumu kā garšvielu pārtikai.

Tāpēc, lai panāktu pilnīgu efektu, tev jāizmanto kurkuma ekstrakts, kurā kurkumīns ir lielā apmērā.

Diemžēl kurkumīnu slikti uzsūcas asinis. To var novērst, patērējot melnos piparus, kas satur piperīnu – dabisku vielu, kas palielina spēju absorbēt kurkumīnu par 2000%.

Ja tu vēlies uzlabot savu veselību, varipagatavot brīnišķīgu kurkuma limonādi. Tu uzreiz jutīsies labāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru