Šie 10 augi ideāli stabilizē gaisa mitrumu un piesātina to ar skābekli

Daudzi nezina par istabas augu neticamo spēju ietekmēt mikroklimatu. Augi rada komfortablu atmosfēru, stabilizē gaisa mitrumu un piesātina to ar skābekli, lai mazi bērni un cilvēki, kas pakļauti alerģijām, var droši elpot.

Spatifīlas(Spathiphyllum)

Sieviešu laimes zieds vai balta bura – ir pārliecība, ka augs mājai dod laimi un mīlestību. Spatifīlas ne tikai absorbē mitrumu, normalizē klimatu mājā, bet arī iznīcina pelējuma sporas. Augs lieliski jūtas vannas istabā, ja gaisa temperatūra ir +18 ° C.

Kafijas koks (Coffea)

No gandrīz 100 sugām, cilvēki visbiežāk audzē Ārābijas un Kongo kafijas kokus. Pirmie augļi parādās 5-6 gadā, tāpēc labāk ir iegādāties jau pieaugušu augu. Augam patīk laba laistīšana un daļēja ēna, tas absorbē pārmērīgu mitrumu no gaisa un ziedēšanas laikā piepilda telpu ar tropu smaržu.

Mirte (Myrtus)

Miera un dzīvesprieka simbols. Agrāk cilvēki uzskatīja, ka šis koks ir svēts: tas atgriež jaunību veciem cilvēkiem, dod ceļotājiem prieku un možu garu. Šodien mēs zinām, ka mājā esošā mirta ne tikai atjauno normālu mikroklimatu, bet arī rūpējas par veselību: fitoncīdi, ko izdala mirtes lapas un ziedi, nogalina mikrobus gaisā.

Dižciltīgais laurs (Laurus nobilis)

Senos laikos laurus mīlēja dinozauri zālēdāji. Cilvēki uzskatīja lauru par godu, uzvaru un diženuma simbolu. Augs nāk no subtropikas, tādēļ tam patīk mitrs gaiss, daļēja ēna un bagātīga laistīšana ar siltu ūdeni. Mitruma absorbēšana no gaisa veido normālu mikroklimatu. Lauru lapas var žāvēt un izmantot ēdiena gatavošanā.

Citrons (Citrus limon)

Citrons ir augs, kas ir patīkams visos aspektos: ziedēšanas laikā tas piepilda gaisu ar citrusaugu aromātu, piesaista mitrumu no gaisa. Lapas izdala milzīgu dziedinošu vielu daudzumu, sterilizējot apkārtējo telpu. Koks mīl saules gaismu, regulāru laistīšanu un sausu augsni. Lielākā daļa citronu gada laikā dod Pavlovska šķirne.

Ciprese (Chamaecyparis)

Japānā ciprese tiek uzskatīta par svētu koku: viņi uzskata, ka mirušo dvēseles un dievi tajās dzīvo. Šis mūžzaļais augs atsvaidzina interjeru ar savu izskatu, mitrina gaisu, cīnās ar putekļiem un atvieglo galvassāpes un migrēnas. Tā vietā augs sagaida ēnu un regulāru laistīšanu.

Sansevjēras (Sansevieria)

Šis augs rada neticamas lietas ar gaisu: tas mitrina, rada milzīgu skābekļa daudzumu un neitralizē sintētisko materiālu radītos kaitīgos dūmus. Viņu ir viegli aprūpēt: tas uztur mitrumu lapās, neprasa bagātīgu laistīšanu. Šo augu var brīnišķīgi novietot jebkurā mājas stūrī.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru