Šogad Novada svētki notiks Juzefovas parkā

Daugavpils novada svētki šogad norisināsies 24. augustā Naujenes pagasta Juzefovas parkā un šogad piedzīvos konceptuālas izmaiņas pretstatā tradicionālajām ikgadējām Novada dienām.

Jezupovas (Juzefovas) muižas parks ir veidots 19. gadsimtā holandiešu stilā, tajā ir atrodamas vairāk nekā 100 dažādu augu sugas. Parka īpašo atmosfēru veido simtgadīgas Eiropas ciedru priedes, korķa goba un baltā papele. No Jezupovas parka iztek avots, kura ūdenim piemītot dziednieciskas īpašības.

Lai arī Novada dienas tika pasniegta kā dāvana pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, tagad tās tiks pozicionētas, uzsverot novada bagātās tradīcijas un vietas vērtību. Izpilddirektore Vanda Kezika norādīja, ka arī šogad katram pagastam būs iespēja padižoties citu vidū, izceļot konkrētās vietas īpašo šarmu.

Daugavpils novada dienas notiek kopš 2010. gada. Šo gadu laikā tika iepazīti visi 19 novada pagasti, to kultūras un vēstures savdabība, kā arī aktīvākie un radošākie kolektīvi, amatnieki, mājražotāji un zemnieki.

Tāpat tika organizētas interesantas ekskursijas, caur tām ļaujot pilsētas iedzīvotājiem kaut vienu dienu paciemoties un iepazīt lauku vides priekšrocības.

Pievienot komentāru