“Stāsti Latvijai. Par mums, kuri aizbrauca” apkopo no Latvijas aizbraukušo dzīvesstāstus

2018. gada beigās ir izdota un šī gada sākumā ceļu pie lasītājiem sāk grāmata “Stāsti Latvijai. Par mums, kuri aizbrauca”. Tas ir projekts, kas apkopo no Latvijas aizbraukušo stāstus grāmatā.

Nenoliedzami viena no Latvijas problēmām ir iedzīvotāju izbraukšana dzīvot un strādāt uz ārvalstīm. To var atzīt vai neatzīt, bet īsto izbraukušo Latvijas iedzīvotāju skaitu neviens nezina. Dzimtenē palikušo attieksme pret aizbraukušajiem arī ir neviennozīmīga, bet gandrīz katrā ģimenē ir zināms kāds, kurš ir aizbraucis.

Grāmatā “Stāsti Latvijai. Par mums, kuri aizbrauca” ir apkopoti 32 no Latvijas aizbraukušo dzīvesstāsti. Tie kliedē dažus mītus un parāda dzīvi, kāda paveras tiem, kas izvēlējušies aizbraukt. Stāstu autori atklāti stāsta par iemesliem, kādēļ izvēle ir bijusi par labu aizbraukšanai, kā veicas ar iedzīvošanos svešā vietā un kāda ir vai nav vēlme atgriezties – stāsti rakstīti ar smiekliem un asarām. Aizbraucēju vidū ir jauni un padzīvojuši cilvēki, vienkārši strādnieki un cilvēki, kuri citās zemēs realizējas savā profesijā vai veido biznesu.

Grāmatas idejas autore ir liepājniece Līva Laiveniece, kura jau desmit gadus dzīvo, strādā, veido ģimeni Ķīnas pilsētā Šendženā. Iedvesma šādai stāstu apkopošanai radās pirms četriem gadiem, jūtot neviennozīmīgo attieksmi pret aizbraucējiem. Tā arī tapa stāsti, kuri skaidro, liek izprast un aicina atgriezties. Tā ir grāmatas veidotāju dāvana savai valstij simtgadē.

Vairāk informācijas: www.stastilatvijai.com

Pievienot komentāru