Svētku maršrutos – pasakas un tautasdziesmas

No 18.decembra līdz 6.janvārim Valmieras Tūrisma informācijas centrs (Valmieras TIC) aicina doties svētku maršrutos, kas ievedīs gan pasaku pasaulē, gan senlatviešu gudrībās.

Ģimenēm ar mazākiem bērniem interesants šķitīs apmēram 5-6 km garais maršruts “Ziemas rūķa zābaciņš”. Tas ievedīs Kārļa Skalbes pasakā “Ziemassvētki mežā”. Un patiešām, dodoties pastaigā mežā (sākums būs stāvlaukumā pie Jāņa Daliņa stadiona, tālāk dodoties uz Gaujas Stāvajiem krastiem un izstaigājot zābaciņa formai līdzīgu maršrutu), ik pa 300 metriem dabā atradīsiet kādu sasaisti starp grāmatā lasāmo pasaku un dabas radīto ziemas pasaku.

Aicinām Valmieras TIC Facebook kontā visitvalmiera pie pasākuma “Ziemas rūķa zābaciņš” komentāros dalīties ar ziemas pastaigas laikā tapušajām fotogrāfijām. Pēc nejaušības atlases principa veiksmīgākie tiks pie pārsteiguma dāvanām.

Savukārt maršruts “Ziemas saulgriežiem pa pēdām” ir vidējas grūtības pakāpes. Šovasar nomarķētā pārgājienu taka apmēram 12 km garumā ved gar abiem Gaujas krastiem (marķējums ir zili balts taisnstūris). Sākoties un noslēdzoties pie Valmieras Mūzikas skolas, starp četriem tiltiem Valmierā ik pēc 400 m būs lasāma kādas tautasdziesmas rindiņa. Tā kā tās izvietotas jauktā secībā, pastaigas dalībnieki aicināti izveidot savu četrrindi. Valmieras TIC Facebook kontā visitvalmiera, pie pasākuma “Ziemas saulgriežiem pa pēdām” padaloties ar savu unikālo četrrindi un pievienojot pastaigas laikā tapušu foto, vairākiem veiksminiekiem pēc nejaušības atlases principa būs iespēja tikt pie dāvanām.

Valmieras TIC vortālā visit.valmiera.lv ir lejupielādējams maršrutu GPX fails, kā arī kartes drukāta veidā būs pieejamas Valmieras TIC vai svētku dienās Valmieras Kultūras centra kasē.

Svētku maršrutos aicinām doties, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatīšanās novēršanai.

Svētku laikā Valmierā notiks brīnumu lietas – taciņās, parkos, Gaujas krastos un dažādās iecienītās pastaigu vietās būs paslēpušies vairāki maršruti. Kāds būs pieņēmis Ziemassvētkiem un Jaungadam piestāvošu apveidu, kāds atklās tautas dziesmu gudrības, cits aicinās izpildīt interesantus uzdevumus, vēl kāds rosinās baudīt skaistu noskaņu. Plašāk par svētku maršrutiem šeit: https://www.valmiera.lv/lv/kultura/ziemassvetki_un_jaungada_sagaidisana_valmiera/

Pievienot komentāru