Tautas novērojumu kalendārs: ko nepieciešams zināt par 2019. gada janvāra dienām

  1. janvāris

Ar raganu uzbrukumiem pašu spēkiem nevar tikt galā, tāpēc būs jāmeklē palīdzība pie mājas gariņā – viņš palīdzēs ar mājas darbiem un aizsargā mājdzīvniekus no ļaunajiem spēkiem. Mājas gariņš aizsargās liellopus un citus dzīvniekus, kā arī pasargās pret raganu uzbrukumiem dēļ tā vien, ka tu ar cieņu izturies pret mājas gariņa spējām. Laika apstākļi šajā dienā nosaka laika apstākļus martā.

  1. janvāris

Šajā dienā tev ir jāsagatavo gardumi, kuros tiks izmantots medus – tad gads būs salds. Atceries, ka medus ir ne tikai salds, bet arī sniedz lielu labumu, tam piemīt dziedinošas īpašības, un tas bagātina organismu ar daudziem minerāliem un vitamīniem.

  1. janvāris

Šajā dienā dziedinošs būs pat sniegs – ar tā palīdzību tu vari atbrīvoties no slimībām, tāpēc ir pienācis laiks izmēģināt rūdīšanas procedūru. Arī šajā dienā laikapstākļi ir svarīgi –tie noteiks, kādi būs laika apstākļi pavasarī un vasarā.

  1. janvāris

Ja tu iesi uz upi pusnaktī un savāksi svēto ūdeni, tad laime šogad tevi neatstās. Īpaši laba ir rituālu ievērošana – ne visi nolemj veikt šo procedūru, bet, ja tu dari visu pareizi, tad varēsi nodrošināt lielisku gadu. Ievēlies šajā dienā kaut ko labu, vēli labu visiem cilvēkiem – tad tava dzīve sāks mainīties pareizajā virzienā.

  1. janvāris

Ja tu šajā dienā mājās sarīkosi kaut nelielus svētkus, nelaimes nevarēs atgriezties – tā būs droša aizsardzība pret jebkādām problēmām, tāpēc noteikti vajag izklaidēties. Ja šajā dienā ir paredzētas kāzas, tas nozīmē, ka tevbūs iemesls divkāršam priekam. Jaunajam pārim visu gadu būs laime.

  1. janvāris

Ja ir rietumu vējš, pavasarī gaidi daudz negaisu un sliktu laiku. Lai sasniegtu laimi ģimenes dzīvē, krustvecākiem ir jācienā sanākušie viesi.

Lasi vēl: 12 ticējumi jaunajam 2019. gadam! Kā piesaistīt laimi, mīlestību un finansiālu labklājību?

  1. janvāris

Šajā dienā tev ir nepieciešams strādāt un būt aktīvam, un pēc darba dienas jādara kaut ko citu noderīgu – ja būsi slinks un neko nedarīsi, tad viss gads būs slikts. Visu laiku ir kaut kas jādara – iztīri māju, pagatavo kaut ko, nodarbojies ar savu vaļasprieku, vissvarīgākais nepavadīt laiku skatoties TV raidījumus vai sēžot tikai internetā. Tava darbība šajā dienā būs pamats visam gadam.

  1. janvāris

Ja šajā diena būs dienvidu vējš, pazīmes norāda, ka būs daudz negaisu. Ja visu dienu ir sals, tad daļa no ražas var pazust, tāpēc ir jābūt uzmanīgākam pret visu, kas saistīts ar materiālo preču un pārtikas ienākšanu ģimenes mājā.

  1. janvāris

Būs labi, ja tu izvairīsies no nepieciešamības sazināties ar saviem kaimiņiem – mēģini bez svarīga iemesla neatstāt māju, jo ļaunums mēģinās iekļūt. Ja sals sāksies šajā dienā, tad gaidāma novēlota pavasara iestāšanās.

  1. janvāris

Šajā dienā jācep maize un tajā jādalās ar citiem. Kad maize ir pabeigta, gaidi veiksmi, kas jau steidzas uz tavām mājām. Bez spēcīgas saiknes ar ģimeni un draugiem jaunajā gadā būs grūti.

  1. janvāris

Mēģini neatstāt māju, jo tu vari atnest sev līdzi slimības, un tikt ar to galā būs divtik grūti. Šajā dienā var ierasties viesi, bet tautas ticējums liek atturēties no viņu uzņemšanas. Ja tevi jau sen moka smaga slimība, nostājies tur, kur guļ kaķis, un stāvi tur pēc iespējas ilgāk.

  1. janvāris

Laiks parūpēties par mājdzīvniekiem – neatkarīgi no tā, vai tas ir liellops vai pinkains suns. Ja cilvēki neizrādīs lielāku uzmanību mājdzīvniekiem, var rasties problēmas un notikt nelaime.

  1. janvāris

Saskaņā ar senajiem ticējumiem, šajā dienā mēs izvairāmies no saskarsmes ar svešiniekiem, pat neuzskatāmies viņu acīs, un nerunājam ar viņiem. Ja zvaigznes naktī ir tumšas, tu vari droši paļauties uz siltā laika ierašanos tuvākajā nākotnē.

  1. janvāris

Ziemeļu vējš garantē karstu vasaru, var sākties ledus iešana – tas nozīmē, ka būs īpaši spēcīgi plūdi. Ja mājās ir daudz maizes, tas nozīmē, ka pavasarī nevar sagaidīt nekādas pārtikas problēmas ģimenē.

  1. janvāris

Ja šī diena ir īpaši auksta, tad vasarā būs daudz pērkona negaiss. Ja diena ir silta un sniega sāk sakust, tad vasara būs sausa.

  1. janvāris

Jau pusdienlaikā kļūs skaidrs, ka mūs sagaidasilts pavasaris. Tomēr, ja būs putenis, vēl kādu laiku būs auksts un daudz sniega. Tā vietā, lai aizbēgtu no ziemas un uzskatītu to par aukstu un nepatīkamu, baudi šo apbrīnojamo gada laiku. Šī diena var būt bīstama, jo raganas kaitēs tiem, kas krāsnīs nebūs sadedzinājuši vērmeles.

Avots:

nicstyle

Pievienot komentāru