Tautas novērojumu kalendārs: ko nepieciešams zināt par 2019. gada janvāra dienām

Liels tautas ticējumu un novērojumu skaits pāriet no vienas paaudzes uz nākamo, un reizēm tas izrādās patiešām noderīgi arī mūsdienās. Lai arī daudzi iesākumā tam netic, viņi ir pārliecinājušies, ka zīmes var noderīgi izmantot, padarot dzīvi labāku.

Lai iepazītos ar zīmēm, un pats tās varētu pamanīt, ir nepieciešams laiks. Tāpēc mēs piedāvājam kalendāru katrai janvāra dienai. Tas no tevis prasīs tikai minūti, lai iepazītos ar to, kādas zīmes gaidāmas nākamajā dienā, un kā tam vajag sagatavoties.

Jaunā gada pirmais mēnesis ir ārkārtīgi svarīgs laiks, kura laikā tu vari likt pamatu visam nākošajam mēnesim, lai tas būtu vienkārši lielisks.

  1. janvāris

Ja debesīs ir daudz zvaigžņu un tās ir skaidri redzamas, tas nozīmē, ka būs laba ogu un pākšaugu raža. Ja laika apstākļi ir silti, tad pavasarī tu iegūsi sava darba augļus. Svilpja dziedāšana aiz loga ir zīme sniegotiem laikapstākļiem visas ziemas garumā, tāpēc pievērs uzmanību šiem dabas signāliem.

  1. janvāris

Nopērc svaigus ābolus un ēd tos kopā ar visu ģimeni – tā ir laba zīme, kas garantē panākumus vismaz tuvākajos mēnešos.

  1. janvāris

Ir pienācis laiks izteikt vēlmi, tikai tev ir nepieciešams to veikt ar papildu rituālu. Ievēlies vēlēšanos, padomā par to un šoreiz cep pankūku, ēdiet to klusējot un pieslēdzies citiem darbiem – nav vajadzības zaudēt visu dienu viena darba dēļ.

  1. janvāris

Saskaņā ar zīmēm, šī diena pakāpeniski pārvēršas par sievietes dienu. Īpaša rituāla daļa – grūtnieces cienāšana ar liesu putru, kas tiek darīta, lai pasargātu viņu no nelaimēm un piešķirtu bērnam labu veselību.

  1. janvāris

Pūš spēcīgs vējš – tas nozīmē, ka būs lieliska raža, varbūt pat rekordliela. Lai panāktu veiksmi mājai, ir nepieciešams cept cepumus dzīvnieku formā – tas nav grūti izdarāms, izmantojot mūsdienīgas cepšanas formiņas.

  1. janvāris

Aizliegts šūt un adīt – tas novedīs pie bargas ziemas. Dienas laikā ir nepieciešams, lai kāds būtu mājās un aizsargātu to – neatstājiet to visi uzreiz.

  1. janvāris

Dienu vajadzētu veltīt mājas tīrīšanai – ir nepieciešams burtiski izslaucīt visas pretrunas, slimības un neveiksmes. Kad ļaunie gari mēģinās iekļūt iekšā, viņa redzēs, ka īpašnieki mīl savu māju un parūpēsies par to, tāpēc ļaunie gari ies prom.

  1. janvāris

Meitenes, kas šajā dienā zīlēs, var izmainīt savu likteni un ar domām piesaistīt sev dārgu cilvēku. Dod savas izvēlētajam cilvēkamkaut arī ļoti vienkāršas, bet svarīgas un patīkamas dāvanas.

  1. janvāris

Šajā dienā sniegs nozīmē, ka pārējā ziema būs mitra un lietaina, tāpēc tev ir jārūpējas par savu veselību. Ir viegli piedot šādās dienās. Pavadi dienu kopā ar ģimeni un organizē kopējas vakariņas- tas palīdzēs aizsargāties pret nelaimēm.

  1. janvāris

Ideāla diena kāzām – pats liktenis aizsargās jauno ģimeni no nelaimēm un piepildīs dzīvi ar laimi. Tu vari izteikt vēlmi, jo vēlēšanās šajā dienā piepildīsies tuvākajā nākotnē.

  1. janvāris

Ir pienākusi diena, kurā notiks reāla cīņa pret ļaunajiem gariem, kuri ir gatava uzbrukt no visām pusēm.  Tāpēc tev ir jāaizstāv sevi no slimībām un neveiksmēm. Šajā cīņā ļoti noderīga ir mazgāšana ar svētītu ūdeni, tomēr joprojām nav labi ilgstoši atrasties pie durvīm un logiem, caur kurieni ļaunums var uzbrukt cilvēkam.

  1. janvāris

Ja dienas laikā būs stipras salnas, tad tev nebūtu jābaidās – tā ir laba zīme, kas nozīmē, ka raža būs laba. Ja atkusnis sākas dienas laikā, tad raža cietīs lielā mērā. Tu vari vērot sniega kaudzes ja tās ir mazas,  tad siena novākšana būs neveiksmīga.

  1. janvāris

Jo vairāk viesu uzņemsi dienas laikā un jo apmierinātāk viņi atstās tavu namu, jo vairāk veiksmes tevi sagaida visa gada garumā. Jākoncentrējas uz iespēju parādīt, cik viesmīlīgs tu vari būt un kā citiem paveicies ar tavu draudzību.

  1. janvāris

Neaizdod naudu, pat ja cilvēks savu situāciju apraksta kā kritisku. Šī situācija tev būs kā slazds, jo tu otram cilvēkam kopā ar naudu pasniedz arī savu veiksmi, kas gada garumā vairs nebūs tavā pusē. Šajā dienā atstāj naudu mājās – tā tev noderēs.

  1. janvāris

Mums jāpievērš lielāka uzmanība mūsu mazajiem bērniem, kā arī mājdzīvniekiem, jo īpaši vistām. Ja tev nav vista, tad vienkārši vari uzdāvināt savam bērnam vistas vai gaiļa rotaļlietu, atkarībā no bērna dzimuma. Mēģini nepārvietoties tālu no mājām, jo mājai jābūt aizsargātai, un pastāv risks paklupt uz ļaunajiem gariem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru