Tikai viens neliels padoms saimniecēm – vienmēr izlejiet ananāsu sulu, īpaši par to neprātojot

Tikai viens neliels padoms saimniecēm – vienmēr izlejiet ananāsu sulu, īpaši par to neprātojot! Un lūk, kāpēc:

Es zinu kādus pavisam viegli pagatavojamus salātus ar šķiņķi. Bet te kā reiz šķiņķis ir palicis pāri – neviens to neēd. Nodomāju, ka būtu labi dažādībai pagatavot arī salātiņus. Viena no salātu sastāvdaļām ir ananāsi. Atvēru vaļā bundžu, izņēmu augli – pāri palika sula.

Dzert to negribējās, bet izliet žēl.

Es zinu arī kādu kēksa recepti, kur obligāti pievieno ananāsu vai apelsīnu sulu. Tā nu iespringu arī uz kēksiņa pagatavošanu, tik tajā nez kāpēc liekai tikai olu dzeltenumi. Baltumi palika pāri. Atkal jau – izmest žēl, bet uzglabāt muļķīgi – tāpat beigu beigās izmetīšu.

Es tā padomāju, ka varētu pagatavot arī bezē cepumus. Nekā sarežģīta jau tur nav. Bezē cepumos garšai pierīvēju citronu miziņu. Pāri palika tāds pliks aprīvēts citrons. Ja to uzreiz neizlietosi, tas sakaltīs!

Nu ar citronu gan ir pavisam vienkārši. No tā sanāk lieliska mērce salātiem. Salātos sagriezu pusi no liela sīpola. Ko nu padarīsi – mājās tik lieli sīpoli vien ir! Bet ko lai iesāk ar pāri palikušo pusīti? Nolēmu pagatavot tomātu mērci makaroniem, jo vairāk jau nebija ko no tiem sīpoliem uztaisīt.

Atvērot tomātu mērces burciņu, izlietoju tikai pusi no tās. Bet kur lai liek otru pusi? Tak aizmirsīšu to ledusskapī, un tā bez konservantiem sabojāsies.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru