Tiksies ar Vecrīgas ēku īpašniekiem, kuri atjaunojuši ēkas ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu

Pirmdien, 17.septembrī, plkst.12.00 Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs tiksies ar Vecrīgas ēku īpašniekiem, kurām šovasar ar Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu atjauno fasādes, veicinot pilsētas kultūras mantojuma saglabāšanu.

Tikšanās sāksies plkst.12.00 Aspazijas bulvārī 26, pēc tam kopā ar īpašniekiem apskatīsimies līdzās esošo ēku Vaļņu ielā 26. Apmēram plkst.12.15 sanāksme turpināsies pie ēkas R.Vāgnera ielā 8, kur šobrīd norit aktīvi fasādes atjaunošanas darbi. Ap plkst.12.25 apskatīsim atjaunoto Kalēju ielas 23 namu. Sanāksme noslēgsies ap plkst.12.35 pie ēkas Audēju ielā 8.

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija pagājušā gada 10.novembrī izsludināja konkursu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu kultūras pieminekļu saglabāšanai. Konkursā bija iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ēkas atjaunošanas darbiem 50% apmērā, bet ne vairāk kā 20 000 eiro kultūras pieminekļa fasādes atjaunošanai, kā arī ne vairāk kā 5000 eiro ēkas elementu atjaunošanai vai restaurācijai.

Sākotnēji pašvaldība šim mērķim bija atvēlējusi 900 000 eiro, bet skatot pašvaldības budžeta grozījumus, iecerei piešķīra vēl papildus 400 000 eiro, un pēc tam vēl 215 615 eiro. Attiecīgi kopumā kultūras pieminekļu saglabāšanai dome šogad piešķīra 1,5 miljonus eiro lielu finansējumu.

Kopumā konkursa gaitā tika apstiprināti 88 projekti, no kuriem 85 tiek šobrīd īstenoti. Lielākajā daļā no namiem šobrīd norit aktīvi būvniecības darbi, kas ir jārealizē līdz 15.novembrim, lai saņemtu pašvaldības apstiprināto līdzfinansējumu.

Aicinām arī mediju pārstāvjus piedalīties un apskatīt ar pašvaldības līdzfinansējumu atjaunotās Rīgas ēkas!

Pievienot komentāru