Top 8 labākie dzērieni karstā vasarā, kuri palīdzēs normalizēt šķidruma daudzumu tavā organismā un remdēt slāpes

Labāka dzēriena par ūdeni, kas tā spētu uzturēt šķidruma līdzsvaru organismā, nav. Bet, ja tu nekādi nevari izdzert astoņas glāzes ūdens dienā, mums ir labas ziņas: tu vari iegūt vajadzīgo šķidruma daudzumu arī no citiem produktiem.

Piens

87% piena sastāv no ūdens. Un, ja tu esi gatavs to patērēt lielā daudzumā, dzēriens ne tikai palīdzēs izvairīties no dehidratācijas karstā laikā, bet arī nodrošina labu kalcija un D vitamīna daudzumu.

Ūdens infūzijas

Ja tu joprojām nevarat dzert ūdeni tīrā veidā, mēģini maldināt ķermeni, sagatavojot svaigu augļu, dārzeņu un garšaugu infūziju. Mūsu mīļākās kombinācijas ir laimsar baziliku un gurķi ar piparmētru.

Augļu sula

Augļu sulas aptuveni 85% sastāv no ūdens. Tiesa, arī cukurs dzērienā ir diezgan daudz. Ja šis fakts tev netraucē, dzer augļu sulas uz veselību – tas palīdzēs atbrīvoties no slāpēm un piepildīs organismu ar noderīgiem vitamīniem un mikroelementiem.

Arbūzs

Piekrītam, arbūzs ir oga nevis dzēriens, bet, ņemot vērā faktu, ka 92% arbūza sastāv no ūdens, tas ir labs līdzeklis, lai izvairītos no dehidratācijas. Šis ir tieši tas gadījums, kad var gan veldzēt slāpes, gan remdēt izsalkumu.

Sporta dzērieni

Pārejam pie “smagās artilērijas” – sporta dzērieniem ar elektrolītiem. Tie ir absolūti neaizvietojami, ja organismam steidzami nepieciešams atjaunot šķidruma balansu, kas zaudēts intensīvu treniņu vai kuņģa-zarnu trakta traucējumu dēļ. Kombinācijā ar augstu gaisa temperatūru, dehidratācija šādos gadījumos notiek ļoti ātri.

Tēja

Karsta vai auksta – izvēlēties tev pašam. Bet noteikti bez kofeīna (šai vielai piemīt diurētiskas īpašības, tas ir, spēja izvest šķidrumus no organisma). Pievērs uzmanību kumelīšu, piparmētru un jasmīna ekstraktiem. Šīm augu tējām piemīt spēcīgas antioksidantu un tonizējošas īpašības, kā arī enerģija, kas nav pietiekama īpaši karstās dienās.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru