Trīs Latvijas klubi Baltijas līgā

Sestdien Tartu un Tallinā tiks atklāta Batijas līgas sezona volejbolā. Klāt būs arī Latvijas komandas – Jelgava un RVS. Divas nedēļas vēlāk cīņā dosies arī VK „miLATss”.

Šosezon Baltijas līga piedzīvojusi klubu skaita samazināšanos no desmit uz astoņiem, un visas astoņas komandas jau var gatavoties izslēgšanas spēļu turnīram. Ar trim vienībām sacensībās būs pārstāvēta Latvija un Lietuva („ALYTUS Prekyba – Parama”, TK „Aušrine – KKSC (Jonava)” un TK „Kaunas” – VDU), ar divām – Igaunija (TallTech/“TRADEHOUSE” un TU/”BIGBANK”). Pirmajā sacensību nedēļā uz Tallinu un Tartu dosies Jelgavas un Rīgas komandas.

„Šosezon jau esam augstāk nekā iepriekšējā sezonā, jo esam jau ceturtdaļfinālā,” ar joku sarunu uzsāka Jelgavas treneris Jānis Leitis. „Paralēli spēlēsim Latvijas čempionātā, bet farmklubs LLU – Nacionālajā līgā.”

Komandā vairs nav cēlājas Kristas Mihelsones, libero Lindas Šteinbergas un Īvaises Zaķes. No Nacionālās līgas komandas OC „Limbaži”/”Zeltaleja” atnākusi cēlāja Alise Švarca, bet no LLU – Ilona Cehanoviča un Līga Plāte. Komandai pievienojusies libero Keisija Dīna Hausmane. Šobrīd ar savainojumiem cīnās Linda Liniņa un Kristīne Dzierkale, bet Līva Sola atgriezusies diagonālās uzbrucējas postenī, kur viņa komandai ir vērtīgāka.

„Gribētos tikt Latvijas čempionāta finālā, kā arī kaut ko vairāk sasniegt Latvijas kausa izcīņā, kur kopš šo sacensību atjaunošanas pagaidām uzvarējis tikai Babītes klubs,” par mērķiem ārpus Baltijas līgas saka Leitis. „Uzskatu, ka arī spēles ar Nacionālās līgas komandām Latvijas čempionātā nebūs viegla pastaiga. Spēku samēri Latvijas Baltijas līgas un Nacionālās līgas klubiem ir gana līdzīgi, un turnīru, kurā startēt, komandas lielā mērā ir izvēlējušās pēc tā, grib spēlētājas braukāt uz sacensībām tuvāk vai tālāk.”

Soli augšup spērusi RVS vienība, kas pirms gada ar skaļu blīkšķi atspēra vaļā pieaugušo volejbola durvis, Latvijas kausa ceturtdaļfinālā uzvarot Baltijas līgas dalībnieces VK “Jelgava” volejbolistes.

„Piedalīsimies, lai spēlētājas varētu augt tehniski, taktiski un pieredzes ziņā, jo Nacionālā līga vienai otrai spēlētājai jau ir par vāju. Irbei Andikei Lazdai un Martai Kamēlijai Levinskai laiks spēlēt spēcīgākā līgā, lai labāk sagatavotos pieaugušo izlasei. Sporta skola ideju atbalstīja, un sagaidījām finansiālu atbalstu arī no Rīgas domes,” par nokļūšanu Baltijas līgā stāsta komandas galvenais treneris Andrejs Odinokovs.”Meitenēm vajag spēcīgākas pretinieces, lai viņas saprot, ka, lai kaut ko sasniegtu, ir jātrenējas un jāspēlē vēl profesionālāk.”

Pieteikumā ir atrodama 212000.-2003. gadā dzimusi spēlētāja. Visas tiks pie spēlēšanas – kas vairāk Baltijas līgā, kas Latvijas čempionātā pret Nacionālās līgas komandām. Kalendārs nebūs viegls, jo ir vēl arī Latvijas kausa spēles un jaunatnes sacensības. Tāpēc noderēs visu sarakstā iekļauto volejbolistu spēki.

„Galvenais mērķis mums Baltijas līgā ir – iegūt pieredzi. Pirms sezonas runājām, ka jācīnās par play-off, taču tagad jau esam astotniekā. Tāpēc tagad uzdevumu mainījām un gribam apspēlēt visus, ko varam, vispirms jau – Latvijas komandas. Nav mums pagaidām informācijas par Lietuvas un Igaunijas komandām, un esam kā jauna lapa. Jau sestdien Tallinā redzēsim, ko varam izdarīt. Meitenes strādā cītīgi, un labāki esam ar katru treniņu. Gribam maksimāli labi spēlēt paši un cīnīties par katru bumbu, punktu un setu.”

Tikai nākamnedēļ pirmās pārbaudes spēles aizvadīs Daugavpils komanda, kurai pirmie mači Baltijas līgā būs divas nedēļas vēlāk nekā pārējām Latvijas komandām. Tāpēc VK „miLATss” vienībai vēl ir laiks.

„Beidzot mums ir sieviešu, ne jauniešu komanda. 16 spēlētāju pieteikumā ir tikai trīs spēlētājas, ko esam pieaicinājuši no sporta skolas,” saka kluba prezidente Žanna Zaņegina, kuras pienākumus trenera amatā šosezon pildīs Andrejs Kalans. „Domāju, ka ar sieviešu komandu vislabāk var strādāt vīrietis. Treniņi mums jau norit divus mēnešus, un pagaidām treniņos viss izskatās labi. Man patīk atmosfēra komandā.”

Ārzemju spēlētāju visticamāk šosezon vienībā nebūs, bet par komandas spēku un izredzēm kluba prezidente gan šobrīd atsakās minēt, jo nav bijušas pat pārbaudes spēles.

Spēļu kalendārs

10. oktobris

14:00 Turu 8 SH TU/”BIGBANK” – Jelgava

13:00 TallTech SH TallTech/“TRADEHOUSE” – RVS

11. oktobris

14:00 TU SH Ujula 4 TU/”BIGBANK” – RVS

13:00 TallTech SH TallTech/“TRADEHOUSE” – Jelgava

Vairāk par Baltijas līgu lasiet šeit:

http://volejbols.lv/klasiskais-volejbols/sievietes/baltijas-ligaS

Pievienot komentāru