Uz Zemi lido pati spožākā rudens komēta. Tā mums pietuvosies tieši šajās dienās. Vai tā būs skatāma ar neapbruņotu aci, mēs pastāstīsim

Uz Zemi steidz rudens spožākā komēta. Tas tika atklāts pavisam nesen, 2020. gada 27. jūnijā. Viņu atklāja ATLAS observatorijas, kas atrodas Havaju salās, komētu “Zemes bīstamo asteroīdu brīdināšanas sistēma”.

Debesu ķermenis saņēma apzīmējumu C / 2020 M3 (ATLAS). Novembra vidū tā pieies tikai 53 miljonus kilometru no Zemes. Oktobra pēdējās dienās komēta lidoja pie Saules, tad netālu no slavenā Oriona miglāja un tagad nonāk debess ziemeļu puslodē.

Tas pietuvosies minimālajam attālumam līdz mūsu planētai 14.-16. Novembrī. Kosmisko ”viesi” varēs noskatīties līdz mēneša beigām nakts otrajā pusē. Ja paskatās caur lieliem binokļiem, virs dienvidu horizonta var redzēt lielu miglainu, apaļu mākoņainu vietu, raksta cheltv.ru.

Astronomi atzīmē, ka komēta aiz sevis atstāj pagarinātu putekļu un gāzes plūsmu, tāpēc tai ir iespaidīga ”aste”. ”Astes” garums var sasniegt vairākus miljonus kilometru. Novērotāji ziņoja, ka C / 2020 M3 (ATLAS) spilgtums pakāpeniski palielinās un tuvākajās dienās var sasniegt maksimumu un to būs viegli redzēt.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru