Uzmanību! Jauns krāpšanas veids auto tirdzniecībā un ne tikai!

Es nodomāju – vo, debīls cilvēks! Nu, lai jau sūta! Nosaucu savas kartes numuru un CVV kodu, nodomāju, ka viņš jau man sūta naudu, nevis es viņam. Un ko tur daudz – man vispār nav naudas uz konta, esmu pliks kā baznīcas žurka!

Pēc 10 minūtēm šis tipiņš man pārzvana un saka, ka tūdaļ pārskaitīšot naudu, tikai vajagot man nosaukt kodu, kas tūdaļ atnāks manā telefonā. Es uzreiz sapratu, ka tam, lai nosūtītu naudu, nekad nav bijusi vajadzība ievadīt kodu no saņēmēja telefona. Vispār, ja kaut kāds kods nāk, tad tam būtu bijis jānāk uz viņa telefonu, nevis manējo. Pateicu viņam nepareizu kodu. Viņš tāds: “Ok, paldies. Tūdaļ pārskaitīšu.” Viņš pēc kāda laika man zvana atkal un atkal, prasot nosaukt kodu – un tā piecas reizes. Kad piedāvaju viņam citus veidus, kā pārskaitīt naudu, viņš steigšus meta nost klausuli.
Atcerieties, ka tad, ja cilvēks vēlas jums nosūtīt naudu, jums nav nepieciešams apstiprināt to ar nekādiem kodiem, kas atnākuši uz jūsu telefonu sms veidā!

Pietiek vien ar kartes numuru un kodu, vai arī bankas konta numuru un viss!
Starp citu, tas attiecas ne tikai uz auto tirdzniecību, bet arī uz jebko citu. Shēma visur paliek viena un tā pati. Pastāstīju par šo paziņai, kuram arī tāpat bija gadījies. Tikai šeit gadījums bija ar kažoku, kuru kāds ļoti neatlaidīgs vīrietis gribēja pirkt savai sievai, sākumā iemaksājot drošības naudu.

Draugi, esiet uzmanīgi! Šis konkrētais gadījums nāca no Krievijas, taču arī Latvijā netrūkst blēžu un krāpnieku, kā arī cilvēku, kas uz tiem diemžēl uzķeras.

avots

COMMENTS

  • <cite class="fn">Gudrais</cite>

    Kas par sviestu, kopš kura laika vajag kartes nummuru lai pārskaitītu naudu?

Pievienot komentāru