Uzsākusi darbu digitālā platforma teatravestnesis.lv

Februāra sākumā publiskai pieejai atklāts žurnāla Teātra Vēstnesis digitālais “paplašinājums” – platforma teatravestnesis.lv. Tas izveidots, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējumam un daudzām brīvprātīga darba stundām.

Kā redakcijas rakstā uzsver vienotā medija galvenā redaktore Edīte Tišheizere, platforma būs vieta, kur “jaunais un pieredzējušais sastopas vistiešākajā veidā: to rada jauni cilvēki, bet viņiem ir arī droša “aizmugure” – ne vien žurnāla redakcija, bet ari tā rakstu arhīvs.” Savukārt platformas teatravestneis.lv redaktore, Normunda Naumaņa Jaunā kritiķa veicināšanas balvas laureāte Juta Ance Romberga izvirza mērķi “tuvināt teātrim domājošu skatītāju un skatītājam – mudinošu teātri”.

Platformas galvenās sastāvdaļas ir aktuālie materiāli, ko atjaunos ik nedēļu, žurnāla digitālā versija, kas tiks pievienota četras reizes gadā, hronika. Būtiska sastāvdaļa būs arhīvs, kurā pakāpeniski tiks ievietoti visi numuri. Līdz ar to žurnāla pastāvēšanas vairāk nekā 30 gadu laikā uzkrātais, teātri un citas performatīvās mākslas dokumentējošais materiāls, proti, recenzijas, pētnieciskie raksti, intervijas, portreti, tulkojumi u.c., kļūs pieejams ne tikai drukātā veidā, kas nodrošina šo materiālu ilglaicīgu saglabāšanos, bet arī digitālā formātā, kas ļauj tos izmantot attālināti un jebkurā laikā.

Sākot ar 2021.gada martu digitālās platformas pilns saturs būs pieejams abonentiem. 3 mēnešu abonements atbilst viena žurnāla laidiena cenai – EUR 3.80, gadam – EUR 14. Bez maksas būs pieejama platformas aktualitāšu sadaļa, hronika un ieskats kārtējā numura materiālos.

Žurnāls Teātra Vēstnesis nāk klajā kopš 1989.gada ar divu gadu pārtraukumu ekonomiskās krīzes laikā. 2013.gadā to atjaunoja redkolēģija, kurā darbojās teātra zinātnieki Edīte Tišheizere, Normunds Naumanis, Maija Svarinska, Ieva Struka. Šobrīd redakcijai pievienojusies Juta Ance Romberga – galvenās redaktores vietniece.

Pievienot komentāru