Vai esat kādreiz aizdomājušies, kāpēc gailenes nekad nemēdz būt tārpainas?

Viss ir gaužām vienkārši, šīs sēnes satur īpašu vielu – hinomannozi, kuru necieš vaboles, tārpi un pat visu veidu helminti.

Šī ir ļoti cimperlīga viela, kas necieš siltumapstrādi un noārdās jau 50oC. Izmantojot auksto sālīšanas paņēmienu, to noārda sāls. Tas nozīmē, ka gailenes jālieto sausa pulvera veidā, kapsulās kā arī šņabja vai vīna uzlējumos.

  • Hinomannozeir gaileņu dabīgā viela, kas neizraisa blakusparādības. Atšķirībā no „Vermox” un „Pyrantel”, kas iznīcina tikai dzimumbriedumu sasniegušus īpatņus, Hinomannoze iznīcina visus parazītus un to oliņas.
  • Otrā aktīvā viela gailenēs ir ergosterols, kas efektīvi iedarbojas uz aknu fermentiem, tāpēc to pielieto aknu attīrīšanai.
  • Trametonolīnskābe veiksmīgi cīnās ar hepatītu izraisošiem vīrusiem.

Lasi vēl: Liekais svars pazudīs kā nebijis! Vienkārši sajaucot šīs sastāvdaļas, jūs sasniegsiet neticamus rezultātus

Uzlējums

1 ēdamkaroti kaltētu un pulverī saberztu gaileņu pārlej ar 200 ml šņabja, uz 10 dienām atstāj ievilkties, katru dienu apmaisa. Iegūto uzlējumu nefiltrē, pirms lietošanas samaisa un dzer ar nogulsnēm.

Lieto:

  • parazītu invāzijas gadījumā – pa 2 t.k. vakarā pirms gulētiešanas, 20 dienu garumā;
  • aknu slimību gadījumā (aptaukošanās, hemangiomas, ciroze) – pa 1 t.k. vakarā, 3-4 mēnešu garumā;
  • hepatītu ārstēšanai – pa 1 t.k. no rīta un vakarā, 4 mēnešu garumā;
  • aknu attīrīšanai – pa 2 t.k. vakarā, 15 dienu garumā.

Gailenes ir nenovērtējams tautas medicīnas līdzeklis. Tās pielieto cīņā ar audzējiem, kā imunitāti stimulējošo līdzekli, iekaisumu ārstēšanai, bet A vitamīna saturs vairākas reizes lielāks nekā burkānos.

Tieši tāpēc Ķīnā gaileņu preparātus izmanto redzes korekcijai un vistas akluma ārstēšanai. Padalieties ar šo rakstu ar saviem draugiem, iespējams, arī viņiem būs interesanti uzzināt kaut ko jaunu par apkārtējo pasauli.

Avots:

killtime

COMMENTS

Pievienot komentāru