Vai zināji, kāpēc sīpolu sagriež četrās daļās un pievieno tējai?

Vecmātes recepte “Sīpolu tējai” pret sāpēm vēderā.

Eksistē recepte, kuru sauc par “Sīpolu tēju”. Sīpols taču satur virkni vērtīgu vielu, kuras ir nepieciešamas mūsu organismam, tomēr mēs to reti ēdam specifiskās garšas dēļ.

Šajā stāstā ar mani reiz dalījās vecmāte. Pagājušā gadsimta 20tajos gados vienā ciemā Tveras guberņā dzīvoja kāds vecs vīrs, ļoti labsirdīgs cilvēks. Baumas par viņu bija izplatījušās pa visurieni: vīrs varējis izārstēt cilvēkus no slimībām ar vārdu palīdzību, bet tiem, kurus mocīja sāpes vēderā, viņš esot ieteicis vienkāršu, bet īpašu recepti…

Kas būs nepieciešams:

  • 1 sīpols
  • 200 g tējas

Lai uzlabotu tējas garšu, tu kā piedevu vari izmantot dabīgo medu vai piparmētru.

Kā pagatavot:

  1. Nomizo sīpolu.
  2. Sīpolu sagriež šķērsām četrās daļās, bet tā, lai tas nesadalītos.
  3. Ievieto sīpolus glāzē ar karstu tēju un ļauj nostāvēties 5 – 10 minūtes.
  4. Dzer katru reizi, kad zarnās sajūti diskomfortu.

Patiešām, diskomforta sajūta zarnās var mūs piemeklēt visnepiemērotākajā brīdī, kad nav pa rokai tabletes vai zāles. Šī metode palīdzēs atbrīvoties no sāpēm vēderā un zarnu darbības traucējumiem. Šis dzēriens būs noderīgs arī tiem, kas slimo ar bronhītu.

Lasi vēl: “Slinkā” banica – brīnišķīga bulgāru ēdiena vienkārša recepte, bet ar ”odziņu”

Šajā gadījumā sīpols mīkstinās klepu un palīdzēs atkrēpoties. Ja tu iedzersi šādu tēju naktī, tad tu nomierināsi nervu sistēmu, un tu varēsi lieliski atpūsties, aizmirstot par bezmiegu. Sīpolu tēju ir ieteicams dzert vienu glāzi pirms gulētiešanas 6-7 dienas, pēc tam jums jāpaņem  īss pārtraukums. Ja izveseļošanās nav vērojama, tad procedūru var atkārtot.

Avots:

interesno

Pievienot komentāru