Vasaras hits! Neticami gardas kabaču pankūciņas + vēl 4 superīgi ēdieni ar šo dārzeni. Izmēģini kādu no receptēm, un turpmāk tu gatavosi tikai šādi!

Ēdieni no kabačiem ir ļoti veselīgi, satur maz kaloriju, bet to pagatavošanas daudzveidība ir ārkārtīgi liela. Kabači lieliski iederēsies gan veģetāriešu ēdienkartē, gan kā piedeva gaļas ēdienu cienītājiem. Turklāt labi garšos ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, kuru maltītes nereti sastāv no čipsiem, kolas un citiem neveselīgiem pārtikas produktiem.

Kabači sāk nogatavoties vasaras vidū – tie ir iecienīti, lēti un ļoti viegli pagatavojami dārzeņi. No tā tiek gatavotas piedevas, zupas, sacepumi un dažādi konservējumi. Šis dārzenis lieliski sader ar gaļu un citiem dārzeņiem un ir ātri pagatavojams. Pierādīts arī kabaču labums veselībai – tie uzlabo zarnu trakta darbību un viegli sagremojamas kuņģī.

Kabaču pankūciņas

Sastāvdaļas:

Viens vidējs vai 2 mazi kabači

2 olas

200 grami miltu

1/2 tējkarote cepamā pulvera

4-8 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai

Zaļumi pēc garšas

Sāls un garšvielas pēc garšas

Pagatavošana:

Kabaci sarīvējam uz rupjas rīves. Smalki sagriežam sīpolu un zaļumus. Sarīvētajam kabacim nospiežam lieko sulu. Liekam bļodā un sajaucam ar sīpoliem un zaļumiem. Pievienojam olas, miltus, cepamo pulveri, garšvielas un visu kārtīgi samaisām. Lielā pannā uzkarsējam augu eļļu un ar karoti izliekam pankūkas uz pannas. Apcepam no abām pusēm līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pasniedzam ar skābo krējumu vai tomātiem.

Kabaču satē

Sastāvdaļas

1 kilograms kabaču

400 grami burkānu

500 grami tomātu

2 sīpoli

4-5 ķiploku daiviņas

2 lauru lapas

Zaļumi pēc garšas

Garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

Kabačus, burkānus un sīpolus sagriežam vidējos kubiņos. Tomātus nomizojam (lai to izdarītu, tos var sagriezt un uz 5 minūtēm iemērkt verdošā ūdenī). Tomātus sablenderējam. Smalki sagriežam ķiplokus. Dziļā pannā uz mazas uguns 3 minūtes viegli apcepam burkānus, tad pievienojam sīpolus un ķiplokus un apcepam vēl 5 minūtes. Pievienojam tomātu masu.

Sautējam dārzeņus 10 minūtes, pieberam sāli un piparus, pievienojam lauru lapu. Ieliekam masā kabačus un vārām 25 minūtes zem vāka, ik pa laikam apmaisot. Gatavo sautējumu var baudīt uzreiz pēc pagatavošanas vai likt sterilizētās burkās un aizvākot ziemai.

Lasi vēl: Sieva uzzināja, ka vīram ir skaista mīļākā. Viņa izdomāja vīram uztaisīt neaizmirstamu dzimšanas dienas pārsteigumu!

Kabaču krēmzupa

Sastāvdaļas

3 jaunie kabacīši

1 litrs gaļas buljona

15% krējums 220 mililitru

2 daiviņas ķiploku

1 sīpols

1 burkāns

3 kartupeļi

Grauzdiņi pēc garšas

Pagatavošana:

Smalki sagriežam sīpolu un ķiplokus, apcepam augu eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pievienojam kubiņos sagrieztus kartupeļus, burkānus un kabaču mīkstumu. Vārām visu 10 minūtes. Dārzeņus pārlejam ar buljonu un sautējam vēl 15 minūtes. Pievienojam sāli un piparus. Sakuļam zupu blenderī un nedaudz atdzesējam. Tad pārlejam ar krējumu un liekam uz nelielas uguns, bet neuzvārām. Pasniedzam zupu ar grauzdiņiem.

Gaļas sacepums ar kabačiem

Sastāvdaļas

1 kilograms kabaču

500 grami maltās gaļas

3 sīpoli

3 ēdamkarotes tomātu mērces

6 tomāti

130 grami siera

4 olas

150 gramu krējuma

Sīpolu sasmalcinām, sajaucam ar malto gaļu. Gaļai pievienojam sāli, piparus un tomātu mērci. Cepam pannā līdz gatavībai. Kabačus sarīvējam un nospiežam lieko sulu. Cepamajā traukā liekam pusi sarīvēto kabaču. Tad ieliekam malto gaļu un sasmalcinātus tomātus. Izklājam otro kabaču daļu. Sakuļam krējumu ar olu un pārlejam pāri sacepumam. Pārkaisām ar rīvētu sieru. Cepam cepeškrāsnī 35 minūtes 150 grādu temperatūrā.

Kabaču ikri cepeškrāsnī

Sastāvdaļas

2 kabači

1 saldais pipars

1 sīpols

2 tomāti

1 burkāns

2,5 ēdamkarotes augu eļļas

Rupji sagriežam visus dārzeņus un uzliekam uz cepampapīra. Apslakām ar eļļu, pievienojam sāli un piparus. Cepam dārzeņus cepeškrāsnī 40 minūtes 180 grādos. Pārvietojam dziļā traukā un sasmalcinām blenderī.

Labu apetīti!

COMMENTS

Pievienot komentāru