Vēlaties, lai rožu pušķis iegūtu otru dzīvību? Iemācieties apsakņot rozes ar dabīga mēslojuma palīdzību

Pat ja jūs neesat profesionāls dārzkopis, jūs varēsiet patstāvīgi apsakņot un izaudzēt skaistu rozi.

Ziema ir labākais laiks dārzkopības un puķkopības eksperimentiem. Tieši tāpēc, ja jums vāzē stāv rožu pušķis, un jūs vēlētos tās ieaudzēt savā dārzā, nesteidzaties izmest ziedus, tiklīdz tie sāks vīst.

Iesakām jums izmēģināt rožu apsakņošanu.

Ar asa naža palīdzību nogrieziet rozes augšējo daļu tā, lai jums paliktu apmēram25 centimetru garš spraudenis. Augšējo spraudeņa griezumu pārklājiet ar vasku. Lai atjaunotu spraudeni, atlapojiet to un nedaudz apgrieziet apakšējo griezuma vietu.

Pēc tam spraudeņus vajag apstrādāt ar vienu no zemāk minētajiem paņēmieniem. Visai loģiski būtu, ja jūs izmēģinātu visus trīs rožu apsakņošanas paņēmienus ar dažādiem spraudeņiem. Tādējādi jūs varēsiet noteikt, kurš no šiem paņēmieniem jums padodas labāk.

Pirmais paņēmiens

Sagatavojiet rauga šķīdumu (100 mg rauga uz 10 litriem ūdens). Rožu spraudeņus par trešdaļu iegremdējiet iegūtajāšķīdumā un atstājiet uz 24 stundām.

Pēc tam spraudeņus izskalojiet siltā ūdenī un ievietojiet kādā ūdens tvertnē tā, lai ūdens sniegtos līdz spraudeņu vidum. Apsakņošanas gaitā regulāri papildiniet ūdeni, lai tās līmenis būtu nemainīgs.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru