Zinātnieki paskaidroja, kāpēc kaķis bieži mīca mūs ar savām ķepiņām un ko viņš vēlas ar to pateikt

Kaķi ir brīnumainas radības. Visticamāk katrs, kas kaut nedaudz interesējas par kaķiem, ir pamanījis, ka šiem dzīvniekiem patīk ik pa laikam mīcīt ar savām ķepiņām, iejaucot nevienam neredzamu mīklu.

Taču diez vai kāds zina, kāpēc viņi tā dara.

Mēs esam nolēmuši noskaidrot, kas liek viņiem veikt šādas kustības, un atradām diezgan interesantu informāciju, ar kuru steidzamies padalīties arī ar jums.

Kā izrādās, pastāv vairākas teorijas, kas izskaidro šo parādību.

Taču,lai arī pie kādas versijas pieturētos speciālisti, viņu viedokļi sakrīt tikai vienā. Ja jūsu kaķis mēdz mīcīt jūs ar savām ķepiņām, tas nozīmē, ka viņš jūs mīl!

Saskaņā ar pirmo versiju, tas ir iedzimts kaķu instinkts. Ka kaķene baro kaķēnus ar savu pienu, mazuļi masē mātes piena dziedzerus, tādējādi stimulējot labāku piena pieplūdumu.

Lasi vēl: Vēlaties, lai rožu pušķis iegūtu otru dzīvību? Iemācieties apsakņot rozes ar dabīga mēslojuma palīdzību

Un pat pieaugot, kaķi instinktīvi sāk mīcīt ar ķepām, it kā atgriežoties savā laimīgajā un bezrūpīgajā bērnībā.

Saskaņā ar otru versiju, kaķiem un kaķenēm zem nagiem atrodas dziedzeri, kas izstrādā īpašu feromonu veidu. Tādējādi kaķi izrāda savu mīlestību un pieķeršanos tam cilvēkam, kuru viņi mīca ar savām ķepiņām.

Līdz ar to, pat ja jūsu mīlulis sagādā jums nelielas sāpes, skrāpējot jūs ar saviem nadziņiem šādas savdabīgas masāžas laikā, ziniet – viņš nedara to aiz ļaunā prāta. Gluži otrādi, šādā veidā viņš izrāda jums savas maigākās jūtas!

Avots:

kaifovo

Pievienot komentāru