Vēlies saglabāt savu jaunību? Dzer vairāk vīna un ēd vairāk šokolādi

Saskaņā ar nesen veiktu pētījumu ķīmiskie savienojumi, kas ir tumšajā šokolādē un sarkanvīnā, palīdz šūnu reģenerācijai.

Pētnieki no Ekseteras un Braitonas universitātēm veikuši ievērojamu izrāvienu novecošanās procesa izpētē un atrada veidu, kā atjaunot neaktīvās novecojušās šūnas. Viņi atklāja, ka vecās šūnas var izskatīties un rīkoties kā jaunākās.

Pētnieki izmantoja savienojumus, ko sauc par reversora analogiem, kas ir ķimikālijas, kuras pamatā ir sastopamas sarkanvīnā, tumšajā šokolādē, sarkanajās vīnogās un mellenēs.

Iepriekšējie pētījumi, kas veikti Ekseteras Universitātē, ir parādījuši, ka gēnu klase, ko sauc par sadalīšanas faktoriem, pakāpeniski izslēdzas, kad viņi kļūst vecāki. Tomēr jauns pētījums ir parādījis, ka šūnu inversijas analogu izmantošana ļāva iekļaut šos faktorus.

Lasi vēl: Ārstēšanas noslēpumi ar bērza lapām, zariem, pumpuriem: lieto šīs receptes un aizmirsti ceļu uz aptieku!

Pētnieki cer, ka šis sasniegums var novest pie terapijas, kas ļaus cilvēkiem novecot vēlāk bez deģeneratīvām problēmām, kas saistītas ar novecošanos.

Viens no iemesliem, kāpēc mēs kļūstam jutīgāki pret slimībām, kad paliekam vecāki, ir fakts, ka mūsu audos uzkrājas vecākas šūnas, kas ir dzīvas, bet neaug un nedarbojas pareizi.

Vadošā profesore Lorna Harisa paskaidroja, ka pētījums pierāda, ka šūnas var ārstēt, lai atjaunoto to jaunību.

Avots:

infakty

Pievienot komentāru