Viena kartupeļu gudrība, kuru ņēmu vērā pirms 5 gadiem un kopš tā laika neesmu redzējis mazu ražu

Labu ražu var izaudzēt jebkur, ja vien pieliek pūles. Piemēram, ja augsne ir neauglīga, tā ir jāmēslo. Ja augsne ir sārmaina, pievienojiet koksnes pelnus utt. Pēc tam es sāku meklēt savu kļūdu, kas man neļāva iegūt bagātīgu ražu. Izrādās, ka tas bija elementāri, bet diemžēl par to uzzināju tikai pirms 5 gadiem.

Kļūda, ko pieļāvu

Ziedošie kartupeļi, protams, izskatās jauki, bet tikai šie ziedi pasliktina ražu par 20-25%. Tās barības vielas, ko kultūra saņem no augsnes, tās vienmērīgi sadalās starp visām daļām.

Ziedēšana notiek tieši tajā laikā, kad sāk veidoties bumbuļi. Izrādās, tā vietā, lai izmantotu visus savus spēkus to veidošanai, augs tos tērē ziedošiem ziediem, kuriem mums nav nekādas vērtības.

Zinātnieki ir veikuši pētījumus, pateicoties kuriem tika konstatēts, ka šis augs izplata barības vielas šādi:

bumbuļi – 40-45%;

stublāji un lapas – 23-25%;

ziedi – 25%.

 

Lasi vēl: Labāk nestādiet šos skaistos augus savā pagalmā – izlasīsiet un sapratīsiet!

Tātad izrādās, ka, ja uz jūsu kartupeļu krūmiem ir ziedi, tad tajos nonāk 25% barības vielu. Un tas, protams, negatīvi ietekmē produktivitāti. Šīs manas kļūdas dēļ saņēmu mazus bumbuļus ar minimālu cietes daudzumu.

Šīs kļūdas labošana ir ļoti vienkārša. Ir nepieciešams noņemt visus ziedu kātus, lai tie nepieņemtu spēku, krūmi tos var izmantot bumbuļu veidošanai.

 

Pievienot komentāru