Vīrieši, kas apprec gudras sievietes, dzīvo ilgāk

Mēģiniet iztēloties ideālu sievieti. Vai augsts intelekta līmenis ir viens no viņas galvenajiem trumpjiem? Iespējams, vīriešiem vajadzētu pievērst lielāku uzmanību tam, cik gudra ir viņu izredzētā.

Aberdīnas Universitātes veiktajos pētījumos zinātnieki ir konstatējuši, ka vīrieši, kas apprec gudras sievietes, ne vien ilgāk dzīvo, bet i arī laimīgāki un mazāk pakļauti tādām saslimšanām kā Alcheimera slimība un vecuma demence.

Lorenss Veidi, Aberdīnas Universitātes Medicīnas koledžas psihiatrijas profesors uzskata: „Maziem puikām nekad nestāsta to, ka, gribot nodzīvot garu dzīvi, par sievu jāņem meitene ar augstu intelekta līmeni. Intelekts ir labākais profilakseslīdzeklis pret vecuma demenci.”

Iepriekšējo šajā jomā veikto pētījumu rezultāti ļāva secināt, ka dažāda veida prāta spēles (piemēram, krustvārdu mīklas) ir sava veida preventīvie līdzekļi cīņā pret Alcheimera slimību un vecuma demenci. Šādas spēles stimulē smadzeņu darbību. Attiecīgi nav nekāds brīnums, ka sieva, kas liek savam vīram domāt, spēj sekmēt to, ka viņš būs pasargāts no nervu sistēmas deģeneratīvām saslimšanām.

Par neticamu var šķist fakts,  ka vīrieši, kas ir precēti ar gudrām sievietēm, ikdienas dzīvē neizrādīja nekādu vecuma demences pazīmju, pat gadījumos, kad galvas smadzeņu magnētiskās rezonanses izmeklējumi uzrādīja slimības pazīmes. Parasti šādos gadījumos ārstiem nācās secināt, ka šāds pacients ir ne vien rīcībspējīgs, bet arī atšķiras ar augstu intelekta līmeni.

Lasi vēl: Priekšnieks izsauca pie sevis vienu no darbiniecēm, viņa izgāja no kabineta ar asarām acīs. Viņas rokas trīcēja, kad uzzinājām, kas par lietu

Diemžēl ir ļoti grūti pārliecināt vīriešus un sievietes, lai viņi vairāk uzmanības pievērš partnera intelektuālām spējām, nevis izskatam.

Meitenes, kurām bērnībā tika ieaudzināta doma, ka viņām ir jālepojas ar to, ka viņas ir gudras, nākotnē kļūst par pietiekami neatkarīgām un spēcīgām personībām. Puikām, kas ir spējīgi pieņemt un piekrist šai domai, nākotnē būs daudz vieglāk veidot attiecības ar sievieti, kā arī radīt labāku vidi savai sievai un meitām.

Avots:

tayni

Pievienot komentāru