WESS Motors Toyota pārdošanas apjoms pieaudzis par 21%

Šī gada pirmajos piecos mēnešos WESS Motors Toyota pārdošanas apjoms audzis par vairāk kā 21%, salīdzinot ar to pašu laika periodu pērn, kamēr kopējais auto tirgus pieaugums Latvijā ir 5,7%. Kopš šī gada sākuma WESS Motors Toyota pārdevis 606 jaunus Toyota automobiļus, no tiem 28% jeb 170 bija hibrīdauto. WESS Motors Toyota kopējā auto tirgus daļa pirmajos piecos mēnešos ir 7,3%.

Aleksejs Radionovs, AS “WESS” izpilddirektors: “Kopumā gada sākumu vērtējam pozitīvi – augam ātrāk, nekā kopējais auto tirgus Latvijā. Visstraujāk šogad audzis korporatīvais segments – šī gada piecos mēnešos pieaugums ir 40%. Tas liecina, ka līdz ar tirgus stabilitāti uzņēmumi ir kļuvuši daudz aktīvāki – paplašina sadarbības, atjauno un papildina autoparku, izvēloties ekonomiski pamatotus un izdevīgus risinājumus. Pozitīvi vērtējam, ka lēnām, bet pakāpeniski sāk pieaugt arī privātpersonu segments – pieaugums ir gandrīz 11% salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kas galvenokārt noticis pateicoties līzinga risinājumiem, kas kļuvuši daudz pieejamāki un to aktīvi izmanto gan privātpersonas, gan komercsegments.”

WESS Motors Toyota pārdošanas rādītāji liecina, ka populārākie Toyota automobiļu modeļi šī gada pirmajos piecos mēnešos privātpersonu segmentā bija Toyota RAV4, Toyota CHR un Toyota Avensis. Savukārt korporatīvajā segmentā pieprasītākie Toyota auto modeļi ir arī Toyota Auris un Toyota Corolla, kuru pārdošanas apjomi kopš šī gada sākuma ir dubultojušies, nemainīgs līderis ir Toyota RAV4.

2017. gadā WESS Motors Toyota pārdeva 1317 jaunas Toyota automašīnas, kas bija par 331 auto vairāk nekā 2016. gadā. Viena trešā daļa no pārdotajiem auto bija hibrīdi. Pērn Toyota bija visstraujāk augošais automobiļu zīmols Latvijā ar tirgus daļu teju 13 % no kopējā tirgus apjoma.

Par AS “WESS”:

“WESS” ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums – viens no lielākajiem auto nozares uzņēmumiem Latvijā, kas darbojas vairāk nekā 25 gadus un ir dibināts 1991. gadā. “WESS” ir autorizētais Toyota un Lexus dīleris Latvijā un pārstāv lielāko Toyota un Lexus autosalonu tīklu Latvijā ar zīmolu WESS Motors Toyota un Lexus Rīga Airport. “WESS” trīs autocentros nodrošina jaunu un mazlietotu automobiļu tirdzniecību, pilnu autoservisa pakalpojumu klāstu, auto daļu tirdzniecību, kā arī auto iegādes finansējuma risinājumu un apdrošināšanas pārdošanu, piedāvājot saviem klientiem visaugstākā līmeņa apkalpošanu.

Pievienot komentāru