1.jūnijā notiks hakatons IT drošības entuziastiem

Rīgā, 1.jūnijā no plkst. 19:00 līdz 3:00 notiks informācijas tehnoloģiju (IT) drošības hakatons, kuru organizē IT uzņēmums Accenture sadarbībā ar IT drošības incidentu novēršanas institūciju CERT.LV un IT drošības uzņēmumu Possible Security. Hakatona mērķis ir popularizēt IT drošības jautājumus Latvijā. Drošības entuziastiem šī ir iespēja pierādīt sevi, risinot praktiskus uzdevumus, satikt un iepazīties ar citiem nozares pārstāvjiem.

Hakatonā cīņa dalībniekiem būs individuāla. Uzdevumi ļaus plašāk iepazīt un izprast apdraudējumus IT drošībai, kā arī pārbaudīs dalībnieku rīcību un lēmumu pieņemšanas spējas IT drošības krīžu situācijās. Uzdevumi būs ar dažādām grūtības pakāpēm. Uzvarēs dalībnieks, kurš iesniegs visvairāk pierādījumu par izpildītajiem uzdevumiem.

Hakatons notiks Accenture birojā Brīvības gatvē 214. Dalībnieki, kuri izpildīs visvairāk uzdevumu, balvās saņems dronu ar kameru DJI Mavic Pro un video kameru 4K camera GoPro HERO5 Session. Pasākums notiks angļu valodā. Rīkotāji dalībniekiem nodrošinās uzkodas.

Hakatonam var pieteikties cilvēki ar pieredzi vai izpratni IT drošības jautājumos. Pieteikšanās Facebook līdz 28.maijam: https://ej.uz/NightHack2018

CERT.LV ir Latvijas Universitātes Matemātikas un Informātikas institūta struktūrvienība, kas darbojas Aizsardzības ministrijas pakļautībā IT drošības likuma ietvaros. Galvenie CERT.LV uzdevumi ir uzturēt un aktualizēt informāciju par IT drošības apdraudējumiem, sniegt atbalstu valsts institūcijām, jebkurai fiziskai vai juridiskai personai, ja incidentā iesaistīta Latvijas IP adrese vai .LV domēns, organizēt informatīvus un izglītojošus pasākumus gan valsts iestāžu darbiniekiem, gan IT drošības profesionāļiem, gan citiem interesentiem.

IT drošības uzņēmums Possible Security ir dibināts 2013. gadā un veic IT sistēmu drošības pārbaudes un drošības incidentu izmeklēšanu, kā arī sniedz IT drošības konsultācijas un apmācības. Uzņēmuma darbinieki pievēršas arī drošības pētniecībai – uzņēmums iepriekš atklājis drošības problēmas tādu sabiedrībai nozīmīgu sistēmu turētāju kā Rīgas Satiksme, BITE, Swedbank un Milesight programmatūrā, tādējādi veicinot atklāto problēmu ātru novēršanu. Uzņēmuma klientu lokā ir finanšu sektora un militāri rūpnieciskā sektora uzņēmumi, nevalstiskās organizācijas, valsts iestādes un citi.

Accenture ir viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Latvijā un pasaulē. Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 442 000 cilvēki, kas apkalpo klientus vairāk nekā 120 pasaules valstīs. Accenture Latvijas filiāle ir dibināta 2002. gadā. Šobrīd uzņēmumā Latvijā strādā aptuveni 1500 IT speciālistu.

Pievienot komentāru