19.gadsimta realitāte: izplatīta bija prakse, kad vīrs jaunās sievas klātbūtnē veica intīmo aktu ar kalponi

20.gadsimta sākums – pavērsiena punkts

Lūzums seksuālās izglītības jomā notika pēc 1905. gada revolūcijas. Literatūrā parādījās arvien vairāk darbu, kuros erotikai un jutekliskumam tika piešķirta ievērojama vieta.

Erotika “ielauzās” ikdienas dzīvē – avīzes bija pilnas ar iepazīšanās sludinājumiem, teātra izrādēs bija vērojamas intīmas ainas, gandrīz visas kinofilmas bija par mīlestības tēmu. Virkne zinātnisku darbu bija veltīti intīmo attiecību fizioloģijai.

Var teikt, ka jaunām sievietēm parādījās daudz iespēju papildināt savu zināšanu bagāžu par laulības dzīves intīmo pusi. Ģimene izrādījās viskonservatīvākā, taču arī tajā sāka parādīties pārmaiņas.

Lasi vēl: Vai zini, ka nedrīkst doties uz kapsētu mirušā dzimšanas dienā? Kad var, un kad nevar doties uz kapsētu

Arvien vairāk vecāku sāka diskutēt ar saviem bērniem par kutelīgām tēmām. Lai arī sabiedrība viņus nosodīja par šādas izglītības sniegšanu savām atvasēm, procesu jau bija neiespējami apturēt. Dižciltīgās sievietes kļuva arvien informētākas un atbrīvotākas.

Noslēgumā var teikt, ka līdztekus seksuālajai izglītība notika izmaiņas attieksmē pret sievietēm kopumā. Jo vairāk nostiprinājās uzskats, ka sieviete ir absolūti vienlīdzīga ar vīrieti, jo viņa ieguva vairāk iespēju iepazīt visas dzīves puses.

Avots:

news

COMMENTS

Pievienot komentāru