19.janvārī visam ūdenim un pat krāna ūdenim piemitīs dziednieciskas īpašības un nē, tas nav joks!

Kristības tautas tradīcijā sauc par Epifāniju un tiek svinētas svētdien, 2020. gada 19. janvārī. Krievijā šo notikumu neuzskata par brīvdienu, lai gan tie ir valsts svētki.

Visu kristiešu senie un godātie Epifānijas svētki kļūst par vienu no gaidītākajiem notikumiem visā baznīcas gadā. Ikviens, kurš kādreiz ir dzirdējis par pareizticīgo ticību, zina par šiem svētkiem, tāpēc nav pārsteidzoši, ka pat mūsdienu pasaulē cilvēki turpina ievērot stingros šīs brīnišķīgās dienas svinēšanas kanonus.

Stāsts

Šie baznīcas svētki tiek svinēti tieši kopš brīža, kad pirms vairāk nekā 2000 gadiem Jēzus Kristus Jordānas upes ūdeņos kristīja Jāni Kristītāju. Tiek uzskatīts, ka pēc pašām kristībām svētais gars baltā baloža formā no debesīm nolaidās pie cilvēkiem.

Visi dzirdēja Dieva balsi, kas teica: “Tu esi mans mīļais dēls; Mans prieks ir jūsos! ” Sākot no šīs dienas, Jēzus sāka savu zemes misiju, kura, kā visi zina, beidzās ar augšāmcelšanos, kas kļuva par Lieldienu priekšteci. Pēc kristībām Jēzus Kristus devās tuksnesī, kurā viņš uzturējās 40 dienas un naktis, gatavojoties pildīt savu svēto pienākumu.

Svētku tradīcijas. Ko nedrīkst darīt

Laika gaitā Kunga Kristības svētki ir apauguši ar milzīgu skaitu tradīciju, kuras cilvēki svētī un  godā līdz šai dienai. Varbūt visnozīmīgākais no tiem ir peldēšanās rituāls, kura iezīmes noteikti jāzina visiem, kas vēlas veikt šo darbību. Pirms peldēšanas ledū tiek izcirsts ledus caurums.

Tēvs iemērc krucifiksu ūdenī un lasa lūgšanu, kas svētī šo vietu turpmākam rituālam. Jums trīs reizes vajadzētu ienirt ar galvu, pēc tam ir ierasts lasīt lūgšanu un izkļūt no ūdens. Šķiet, kāpēc gan pakļaujiet savu ķermeni šādam stresam dienās, kad ziema ir īpaši sīva?

Tomēr peldēšanās ledus caurumā ir sena un gudra tradīcija. Tiek uzskatīts, ka šajā dienā ūdens dabiskajos avotos iegūst spēcīgas īpašības: pēc peldēšanās šādā ūdenī tiek nomazgātas ne tikai slimības, kaites, ļaunās acis, bet arī grēki, no kuriem daudzi līdz šim brīdim varēja uzkrāties.

Lasi vēl: Diemžēl šī ir pati nabadzīgākā zodiaka zīme. Cik naudiņa ātri atnāk, tik aizplūst prom

Peldēšanās tradīcija 19. janvārī

Cilvēkiem ar sirds, nervu un asinsvadu sistēmu slimībām, kā arī grūtniecēm un bērniem nevajadzētu peldēt. Pēdējais ir īpaši aktuāls, jo bērnībā termoregulācijas process vēl nav izveidojies, tāpēc bērna ķermenis ir pakļauts nopietnu komplikāciju riskam.

Pirms niršanas varat ēst sirsnīgi, bet tajā pašā laikā – nepārēsties, un pēc tam – dzert karstu tēju. Ja jūs ievērojat visus noteikumus, tad šī Kunga Kristības procedūra noteikti labvēlīgi ietekmēs jūsu labsajūtu: gan fizisko, gan garīgo.

 Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru