Pievērš uzmanību Misānes jautājumam

Ramona Petraviča divpusējās tikšanās pievērsusi DĀR iekšlietu ministra uzmanību Kristīnes Misānes lietai

Šodien, atrodoties Parīzē (Francijā) OECD rīkotajā ministru sanāksmē par migrāciju, labklājības ministre Ramona Petraviča sarunu starplaikā uzrunāja Dienvidāfrikas Republikas iekšlietu ministru Aaronu Motsoaledi kungu. Ministre īsumā izklāstījusi situāciju, kas radusies ar Latvijas pilsoni Kristīni Misāni un lūdza iespēju par šo operatīvi sarīkot divpusēju tikšanos, lai detalizētāk pārrunātu radušos situāciju.

DĀK ministrs Aarons Motsoaledi kungs šādam konstruktīvas sarunas modelim piekrita un abi pārrunāja aktualitāti, kas pašlaik ir vitāli svarīga Latvijas pilsones K. Misānes turpmākajam liktenim.

Vēlāk Divpusējās sarunās tikās Latvijas un Dienvidāfrikas Republikas delegācijas OECD pasākumā.

Sarunas laikā labklājības ministre Ramona Petraviča pastāstīja par Kristīnes Misānes, DĀR pilsoņa bijušās faktiskās dzīvesbiedres un kopīgas meitenītes māmiņas radušos konfliktu, kā rezultāts licis sievietei pieņemt lēmumu kopā ar bērnu bēgt uz pilsonības valsti – Latviju.

DĀR delegācija uzklausīja Latvijas sniegto informāciju un izteica gatavību iedziļināties notikušajā.

Sarunas noslēgumā DĀR iekšlietu ministrs Aarons Motsoaledi uzdeva jautājumu – vai mēs (Latvija) vēlamies pārņemt šo sievieti atpakaļ uz savu valsti, uz ko labklājības ministre Ramona Petraviča atbildēja apstiprinoši.

Labklājības ministre Ramona Petraviča 16. un 17. janvārī atrodas darba vizītē Parīzē, lai piedaloties OECD rīkotajā ministru sanāksmē par migrāciju, uzklausītu aktualitātes migrācijas lietās un runātu par migrācijas problēmām mūsu valstī. Ministre sarunās uzsvēra migrācijas mainīgo raksturu un Latvijas pieredzi attiecībā uz migrantu integrāciju darba tirgū.

Pievienot komentāru