3 kļūdas, kuru dēļ pāra starpā izzūd sekss. Atmet stereotipus, un tava intīmā dzīve uzplauks ar jaunu sparu!

Ģimenes dzīve bez seksa ir diezgan izplatīta parādība. Bet kādi ir iemesli, kuru dēl intīmā tuvība kļūst reta vai vispār izzūd? Savu viedokli pauž seksoloģe un pārmaiņu trenere Airīna Fēra.

1. Pārliecība, ka seksuālajai vēlmei jārodas spontāni


Frāze “Mīļā, kāpēc mums nav seksa?” vairumā sieviešu nogalina libido. Kopš Zigismunda Freida laikiem pastāv uzskats, ka ir tikai viens libido veids – spontāns. Tu esi nolēmis, ka vēlies seksu, un tas tevi uzbudina.

Vīriešu vēlme pēc mīlēšanās parasti arī rodas šādā veidā. Taču sievietes, kas nāk uz seksologu konsultācijām, stāsta, ka burtiski sastingst, dzirdot šādu partnera priekšlikumu. Turklāt viņas vaino sevi un baidās, ka ar viņām kaut kas nav kārtībā, jo nespēj uzreiz uzbudināties, neskatoties uz to, ka mīl savu partneri.

Sieviešu libido ir atšķirīgs. Šeit svarīga ir emocionālā, psiholoģiskā, enerģētiskā un fiziskā stimulēšana, sievietēm uzbudinājumu izraisa dziļa saikne ar partneri, abpusējas rūpes, maigums un vēlmju apmaiņa.

Bieži vien maiguma izpausmes pārī aprobežojas tikai ar īsu priekšspēli, un tas nogalina sieviešu vēlmi pēc seksa. Tas ir jāpamodina, nevis jādomā, ka tāparādīsies kā uz burvja mājienu.

Sievietes, kuras neizprot libido mehānismu, uzskata – lai nodarbotos ar seksu, pietiek ar nelielu uzbudinājumu. Viņas pat neiedomājas, ka ir iespējams panākt daudz spēcīgāku uzbudinājumu – tad sekss sniegs gandarījumu un prieku, bet starp partneriem radīsies īsta tuvība.

Strādājot ar pāriem, seksologi pēta uzbudinājuma dinamiku un apmāca, kā pamodināt dzimumtieksmi. Kad sievietes saprot, kā panākt maksimālu uzbudinājumu un dziļu seksuālo apmierinājumu, viņu libido kļūst spontānāks.

Tiekšanās par katru cenu gūt orgasmu

Attiecību sākumā kaislīgs sekss notiek tāpēc, ka esam atvērti un zinātkāri. Bet laiks iet, un mēs pārtraucam viens otru pētīt: mums šķiet, ka jau pietiekami pazīstam savu partneri, lai zinātu, kā viņu iepriecināt. Tas nogalina seksuālo tieksmi, īpaši sievietēm. Seksā zūd vienotības sajūta, un neatliek nekas cits kā galvenais mērķis – sasniegt orgasmu.

Seksoloģe Fēra norāda, ka viņas misija ir palīdzēt pāriem atjaunot zinātkāri un patīkamu satraukumu vienam par otru, pievienot attiecībām kaisli, lai iekvēlinātu seksuālo vēlmi.

Lasi vēl: Nosaukti pieci vīriešu vārdi, kuru īpašnieki apprecas vienreiz un uz visiem laikiem. Izvēlies kādu no viņiem un būsi laimīga!

Pieskārienu maģiskais spēks

Pieskāriens ir veids, kā izveidot ciešu tuvību, tie uzbudina. Bet – ja tev tie ir tikai nepieciešamie elementi ceļā uz seksu, to maģiskais spēks tiek zaudēts. Pieskārieni ir svarīgi ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem. Iemācījušies saņemt pieskārienus, stiprā dzimuma pārstāvji iegūst spēju noturēt sajūtas ķermenī, un dzimumakts kļūst garāks.

Ir pienācis laiks atbrīvoties no stereotipiem un saprast, ka vīrieši un sievietes pēc savas dabas ir atšķirīgi. Sievietes nav gatavas spontānam seksam, viņas vairāk uzbudina process, nevis rezultāts, pieskāriens viņām ir kaut kas vairāk nekā seksuāla kontakta elements.

COMMENTS

Pievienot komentāru